פיתוח אתרים, או בשמו הנפוץ יותר, תכנות אתרים, מתבסס על שיטה לבניית אתרי אינטרנט הכוללת בתוכה תהליך של ביצוע התוכן המבוקש לאתר הספציפי, תכנונו ועיצובו. כל זאת בעזרת "שפת תגיות" שתכליתה להגדיר את הדפדפן.
בפיתוח אתרים, מעצבים דפי אינטרנט שונים בעלי תוכן ומידע הקשורים לאתר הרלוונטי כאשר כל הדפים מעוצבים בנפרד אך באותה סכימה.
לראשונה בהיסטוריה, טכנולוגיית פיתוח האתרים נתגלתה על ידי טים ברנרס לי בשלהי המאה הקודמת בשנות התשעים בעידן הטכנולוגי. פיתוח האתרים התאפשר על ידי שילוב בין תקשורת אינטרנט להיפרטקסט.
הסיבה לחידוש שהגיע עם פיתוח האתרים הינה כי בעבר, השפה שהייתה קוראת את שפת התגיות (השפה בה משתמשים בפיתוח אתרים) הייתה בסיסית ביסודה ופשוטה עד מאוד. על כן, השימוש באתרים לאחר פיתוח אתרים היה בסיסי למדי וכלל רק שילוב ועיצוב של טקסטים, כותרות ופסקאות. כעת משהשתכללה הטכנולוגיה עלתה האופציה בפיתוח אתרים לניווט בין עמודים באמצעות ההיפר קישור.
יחד עם פיתוחי הטכנולוגיה השונים שהתרבו בעשורים האחרונים, התפתח גם תחום פיתוח האתרים ושפת התגיות השולטת בו. כעת התאפשרו פונקציות רבות שאינן היו נגישות בעבר בפיתוח האתרים כגון שילוב טבלאות, תמונות וגרפים בדפי האינטרנט בין הטקסטים או בלעדיהם. תכליתם של אלו גם השתכללה במשך השנים כך שבהתחלה השתמשו בהם על מנת ליצור מראה חזותי בפיתוח האתרים, כגון להציג מידע כלשהו באמצעות טבלה שמסדרת את הנתונים באופן נוח ומובן יותר, לעומת פיתוח האתרים בימינו בו משתמשים בגיליונות אלו על מנת ליצור מבנה אחיד ובלתי נראה.
אולם, שוב עם פיתוח הטכנולוגיה, קרנה גם של שיטה זו ירד ועברו לשיטות אחרות בפיתוח אתרים עם גילויים של גיליונות סגנון מדורגים ובעזרת אלו השימוש בפיתוח האתרים והתוצאה הסופית מפליאה ונוחה למשתמש.
כותב המאמר הינו דמות ותיקה ומוכרת ברשת המתמחה בנושאים שונים הקשורים לענייני המדיה, אינטרנט ופיתוח אתרים.