אז כמובן שלשמור על בריאות תקינה צ יותר מלעבוד בגינון אבל העניין של הגינון טיפולי יכול להוסיף המון לחיי האדם, אם זה מבוגרים שזקוקים לפעילות גופנית, או אם זה לנפגעי נפש או סתם ילדים שיכולים ללמוד מזה הרבה.
גינון טיפולי למבוגרים
אז נתחיל בגיל הזהב - גינון יכול לעשות פלאים עם האדם המבוגר, לצאת מהבית למפגש חברתי או אפילו אינטימי יכול לשנות את היום ואת התכלית בחייו של האדם הגר בבית אבות, לראות איך הצמחים גודלים , לדעת שיש בבוקר משהו מרתק ומעניין חדש לקום בשבילו, לדעת שהוא עדיין מסוגל לייצר חיים ולדאוג להם.
גינון טיפולי לבעלי צרכים מיוחדים
נמשיך מכאן לגינון טיפולי אצל האדם הלוקה בשכלו- לא כולם מתגייסים לצהל, לא כולם לומדים בבית ספר רגיל, לא כולם מצליחים להקים משפחה ולאחריות שמתווספת יחלד עם המשפחה, גינון יכול להיות תחליף לאחריות, לפעילות גופנית, להתחייבות, לבריאות שלו, למשמעת ולעוד הרבה דברים.
לדעת שהוא דואג לצמחים, אם זה עץ או פרח רו גינה שלמה שהוא דואג לה, שהמקום הזה קיים בזכותו יכול להוסיף המון לתדמית העצמית שלו עצמו ומכאן זו יכולה להיות מקפצה לקראת התקדמות.
גינון טיפולי לילדים
אצל ילדים ישנו את השילוב של בריאות הנפש והאחריות, לצאת לטבע, לדאוג לשתילים, להיות אחראיים, להיות בקבוצה שעושה פעילות גופנית במקום לראות טלויזיה כל היום ולהתנוון.
גינון כשלעצמו מהווה פעילות גופנית לא רעה בכלל, לכן גם לילדים בעלי עודף משקל כדאי להתעסק בגינון ולקצור את הירקות שהם מגדלים, גם בריאות וגם עבודה פיזית יכולה לשנות פלאים את הגישה של הילד שסובל מבעיית משקל.