גבינה שמקורה בונצואלה באזור דרום מזרח המדינה במחוז גויאנה.
גבינה חצי קשה מלוחה במקצת.
4 ליטר חלב.מלא מפוסטר 73 מעלות.
1 גרם (3-4 גרגרים) קלציום מדולל ב-2 כפות מים.
אנזים 4 טיפות מדוללות במעט מים.
מלח לתמלחת.
הוראות הכנה-
1. לחמם את החלב ל-30 מעלות בטמפרטורת החדר.
2. להוסיף את הקלציום אל החלב ולערבב.
3.מוסיפים את האנזים לחלב ומערבבים מעט ובעדינות למשך חצי דקה.
4.להניח בצד במקום מחומם למשך 45 דקות ועד 2 שעות (עד אשר הגבן מוכן ויציב לחיתוך)
5.חותכים את הגבן לקוביות של 1 ס"מ רבוע (שתי וערב..).
6. ממתינים 10 דקות .
7. מוציאים את מעט הנוזלים עד שמגיעים לשכבת הגבן .
8. מחממים את הסיר עם הגבן על אש קטנה ב"בן מרי" , תוך ערבוב איטי מתמיד עד שהגבן מגיע לטמפרטורה של 90 מעלות.
9. מוציאים בעדינות את הגבן אל הסלסילות ומחכים כ- שעה עד להקרשה. מעבירים לתמלחת עדינה. למשך שעתיים.
10. מוציאים מהתמלחת ומעבירים למקרר , רצוי לאכול מייד או לשמור במקרר.
הוראות לתמלחת-
1 ליטר מים
90 גרם מלח
¼ כוס חומץ.
½ כפית קלציום.
גבינות - כל אחד יכול לעשות, פשוט וקל להכין וגאווה למכין.
הילה שפר - עושים גבינות בבית www.home-cheese.com