בעוד שרבים מאיתנו מחלקים את העולם המסעדות על פי המקום או העדה ממנה מגיע האוכל, אזי שיש מי שמחלק את עולם המסעדות לשניים, מסעדות שמוכרות מזון בריאות למסעדות שמוכרות מזון טעים אך לא בהכרח בריא.
ההבדלים בין מסעדות בריאות למסעדות רגילות
ההפרדה בין מסעדות בריאות למסעדות לא בריאות, היא הפרדה מעט שרירותית. שכן גם במסעדות רגילות, קרי מסעדות לא בריאות לכאורה, ניתן למצוא מזון בריאות, דוגמאת סלטים. מנגד, יאמרו לכם מבקרי מסעדות, שעם השנים האוכל האורגני אותו למדנו להכיר כאוכל בריא, הוא כבר מזמן איננו כזה. בספר דילמת השפע של מייקל פולאן, הוא מציג את הבעייתיות שבאוכל זה. תחילה היה מדובר בחוות בריאות שאכן מכרו אוכל אורגני ובריא, אך בהמשך כאשר הביקושים גדלו, גם הן נאלצו ל"כופף" את התנאים והחלו למכור אוכל אורגני בשם ופחות באיכות.
חשוב להבהיר עוד, מחקר שנערך בבריטניה מגלה שאיכות מזון אורגני איננו עולה על איכות מזון רגיל. הוא לא מכיל כמות גדולה יותר של רכיבי מזון שטובים לגוף, מאשר אוכל רגיל. אם זאת אותו מחקר לא בדק את כמות הכימיקלים שנמצאים בשני סוגי המזון ומכאן, שייתכן מאוד שההבדל טמון בנקודה הזאת.
מסעדות בריאות מחולקות גם הן לשתי קטגוריות. הקטגוריה הראשונה היא של מסעדות שמוכרות מזון אורגני. מדובר על מסעדות שמוכרות ירקות ופירות שלא עברו ריסוס, מאפים שמבושלים בקמח אורגני, ואף מוכרות דגים ובשר מחיות שגדלות בתנאים טבעיים ולא מקבלים אנטיביוטיקות והורמונים כדי לזרז את קצב גדילתן ובכך לקצר את התקופה שיש לטפל בהן.
הקטגוריה השנייה של מסעדות בריאות, הן מסעדות שמוכרות אוכל רגיל אך בריא. מדובר במסעדות שמחזיקות מאפים מחיטה מלאה, בדרך כלל מדובר על מסעדות צמחוניות ולא מסעדות שמוכרות בשר, הן מוכרות סוגים שונים של סלטים, גבינות עזים רזות, והמשקאות אצלן יהיו טבעיים ולא מוגזים.
מזון אורגני ואנחנו
כדי להבין עד כמה השוק של מזון בריא הוא גדול די להביט על הנתונים. 1.7 אחוז מהאוכלוסייה כיום צורכת מזון אורגני. לא מדובר בכמות גדולה (במדינות המערב מדובר על 3 אחוז) אך יש לזכור שמדובר בעלייה לעומתם שנים עברו. כמו כן יש לזכור שמזון אורגני יקר יותר ממזון רגיל, הן בגלל תנאי הגידול שלו והן בגלל ההיצע הנמוך. שוק מזון אורגני מגלגל קרוב ל200 מיליון שקל בשנה, כאשר הייצוא שלו עולה על 300 מיליון שקל.
מסעדות בריאות אשר נפתחו בשנים האחרונות, מהוות חלק מטרנד עולמי של בריאות הגוף והנפש. טרנד זה החל בעקבות מחקרים שונים שהראו שהשמנה היא המחלה הקטלנית ביותר של המאה ה21 ובכך היא תחליף למעשה את התקפי הלב (אחת הסיבות להתקפי לב היא השמנה). מחקרים אלו גרמו לממשלות רבות בעולם לצאת בקמפיינים נגד מזון לא בריא (בארה"ב התגייסה לאחרונה אשת הנשיא, מישל אובמה לקמפיין כזה), וכן הם גרמו לרשתות מזון רבות לשנות את פניהן. זו הסיבה שאנו יכולים למצוא היום מסעדות בריאות אותנטיות לצד מסעדות רגילות שמוכרות מזון בריא.
אתר תגובות הוא מדריך עסקים שמביא לכם בנוסף למאגר עסקים מלא ומעודכן גם תגובות שכתבו גולשים על העסקים המופיעים בו.