קומפוסטר – לטובת איכות הסביבה
האם גם אתם רוצים לעשות עוד קצת לטובת איכות החיים והסביבה שלנו? אם תצילחו לחסוך מעט מכמות האשפה היוצאת מביתכם, תצליחו לעשות הרבה למען כדור הארץ שלנו. מחקרים אחרונים בעולם מצאו כי לפחות חצי מהאשפה הביתית שלנו יכולה להיות טובה למיחזור. לעומת זאת, אי שימוש בה יכול להפוך למפגע כימיכלי שיגיע בסופו של דבר אל מי התהום והשתיה שלנו.
האם ידעתם שמיחזור פסולת והפיכתה לזבל אורגני באמצעות קומפוסטר בייתי, חוסכת פליטה של גזי חממה רבים? בנוסף, אתם מקבלים ערך מוסף בפעולת המיחזור, ולאחר מספר שבועות עד חודשים, הקומפוסטר יספק לכם חומרי דישון איכותיים וחיוניים לאדמת הגן ולצומח בו.
קומפוסטר – לשיפור התוצר בגינה
הקומפוסט שאנחנו מייצרים בבית, הוא למעשה רכיב חשוב המחזק את האדמה ומעניק לה יסודות ורכיבים אשר משפרים את עמידותה באקלים המשתנה וכנגד מזיקים שונים שעלולים להגיע אליה כגון מכרסמים, חרקים ומחלות שונות.
בגינת תבלינים וירקות, חשוב הדבר על אחת כמה וכמה מכיוון שמדובר בתוצרת חקלאית אשר מגיעה בסופו של דבר אל צלחתנו או אל כוס התה שלנו.
קומפוסטר – פעילות חינוכית מגבשת
למעשה אנחנו מרוויחים כאן עוד ערך מוסף, בעיקר אם יש לנו ילדים קטנים בבית. היום, כאשר דור המחשב והיי-טק שואב את הידע שלו בעיקר מהמסך הקטן (או הגדול, תלוי כמה אינטש יש לכם), לא יזיק לנו למצוא תעסוקה שהיא משפחתית וכרוכה בעשייה מחוץ לקירות הבית. תהליך המיחזור יכול להיות מעניין והתוצאות שלו ברות הוכחה לכל גיל.
קומפוסטר – בחירת המיקום בחצר
מומלץ לבחור מקום פינתי בחצר אך עם זאת, איזור שיהיה לך נוח ופשוט לצאת ולשפוך אליו את אשפת המטבח אחת ליום או יומיים. אם המיקום יהיה לא נוח – לא תצאו אתה או בני ביתך לבצע את פעולת המיחזור. המקום צריך גם להיות נוח לגישה עם שק או דלי או מריצה כדי להוציא ממנו את הקומפוסט המוכן ולקחת לפיזור בין הצמחייה.
ככל שהמיקום יהיה חשוף ליותר שעות שמש, כך יהיה תהליך הקומפוסטציה מהיר יותר. אך גם פינה מוצלת היא טובה לצורך המשימה.
הגרעין - הרשת המקצועית לגינון וחקלאות