מה הם השלבים בדרך להפקת כרטיס הביקור המיוחל שלנו?
אמנם הדבר נראה טריוויאלי ופשוט אך ברצוני להתעכב מעט על כל שלב כי אנשים רבים נוטים לשכוח חלק מהפרטים הקטנים ולאבד נקודות בדרך. התוצאה באה לידי ביטוי רק בסוף כאשר אין כבר דרך חזרה. הדפסת כרטיסי ביקור הנה רק השלב האחרון שאליו כדאי להגיע מוכנים ומתוכננים.
- תוכן הכרטיס – לפני שמתקדמים ולו צעד אחד קטן, חשוב להחליט מה נכתוב על הכרטיס ביקור. שם העסק בולט והשם שלנו מתחתיו או להיפך? אילו פרטים נרצה לפרסם על הכרטיס? טלפון במשרד? טלפון בבית? אימייל? פייסבוק? טוויטר?
כמות המידע שנרצה להדפיס תשפיע לא מעט על העיצוב של הכרטיס. מומלץ לבחור במידע רב ככל הניתן אך לא ליצור עומס ויזואלי. - עיצוב כרטיס ביקור – את הפרטים שהחלטנו לרשום על הכרטיס נרצה עכשיו לעמד יפה על גבי כרטיס מעוצב ואטרקטיבי שיסמל ויעביר את המסר אותו נרצה לשדר לעולם או לפחות לקהלי היעד שלנו. ניתן להגיע לסטודיו או למעצב פרטי אך ניתן גם בקלות ובפשוטת להכין עיצוב לבד. האינטרנט מלאה הצעות ורעיונות וכן פורמטים מגוונים של עיצובים מוכנים, רבים מהם מוצעים לנו חינם וכדאי לבדוק אם יש אחד שמתאים לנו לפני שאנחנו קופצים לשלם ממיטב כספנו.
- הדפסת כרטיסי ביקור – בבואנו להדפיס את כרטיס הביקור שתיכננו ועיצבנו עלינו לשים לב למספר נקודות שישפיעו על התוצאה הסיפית כפי שפתחנו את דברינו במאמר זה: חשוב להקפיד שעובי הנייר יהיה לא פחות מ 250 גרם. כל בית דפוס שמכבד את עצמו ומציע הדפסת כרטיסי ביקור, אמור לתת את המידע הזה כמידע מקדים וגלוי ולא להסתיר אותו לעיני לקוחותיו. כרטיס ביקור איכותי מומלץ להדפיס על נייר בעובי 300 גר'. זה העובי האופטימלי. יותר מכך אין צורך. שימו לב גם איזה סוג נייר. הנייר המקובל נקרא נייר נטול עץ וזהו הנייר הלבן הסטנדרטי המקובל והאיכותי. לעיתים נרצה להדפיס על נייר ממוחזר אך נזכור כי העלויות של הדפסת כרטיס ביקור על נייר שכזה יהיו גבוהות יותר בהתאם.
זכרו – השקעה בפרטים הקטנים, תכנון נכון, עיצוב מתאים והדפסת כרטיסי ביקור על נייר איכותי, יתנו לכם תוצאה טובה לטווח ארוך. העלות לרוב אינה גבוהה ומשתלמת לכל כיס. שווה לעצור ולהשקיע ולא לרוץ מהר מהר.