סקר שנערך לפני מספר שנים גילה שכמעט חמישית מאזרחי ישראל נמצאים בסכסוכי שכנים, רבע מהם הסכסוכים קשורים לוועד הבית. על כן יש לא מעט בניינים שהחליטו כדי לשמור על יחסי שכנות טובה כמה שאפשר לפנות אל חברות ניהול בתים.
חברות ניהול בתים הן למעשה יבוא מארה"ב. שם החל משנות השישים החלו בניינים רבים להפריט את ניהול הנכס לחברה זרה. אותה חברה אחראית על ניקיון הנכס, תחזוקת הנכס, וכן היא זו שמייצגת את הנכס מול המוסדות הבירוקרטיים השונים. בארה"ב הדבר נעשה לא על רקע סכסוכי שכנים אלא יותר בגלל רצון של הדיירים לחסוך בזמן ולא להתעסק בדברים פעוטים כמו באיזה צבע לצבוע את קירות הבניין או האם להשקות את הגינה ובאיזה ימים.
בישראל החלו לקום חברות ניהול בתים או ניהול נכסים בשנות התשעים. אומנם עוד קודם לכן היו ועדים בכל בניין שדאגו לניקיון הבניין ותחזוקתו אך בשנות התשעים החלה ההכרה שעדיף להעביר תחום זה לחברה שמתמחה בכך. כך חוסכים כאבי ראש, נמנעים סכסוכים, וכן יש גורם אחד שמקבל כסף עבור עבודתו והוא יודע שאם הוא לא יעשה אותה טוב, אזי שיעברו לחברה אחרת.
היתרונות של חברת ניהול בתים
• חברות ניהול בתים הן חברות שמתמחות בתחזוקת בתים על כל רבדיו. כפי שאנו מעדיפים שיהיה לרכב שלנו מוסך שיטפל בו או שיהיה לנו שירות טכני למוצרי חשמל, כך נעדיף שאת תחזוקת הבית יעשה גורם מוסמך. מדובר בחברה שמחזיקה גננים, חשמלאים, אינסטלטורים, שיפוצניקים, מנקים ועוד. כל אלהאחראים לתפעול הבית באופן קבוע ובמקרים דחופים.
• מחקרים מראים שבניינים שעובדים עם חברות ניהול חיצוניות מעלות את ערך הבתים בבניין ביותר מ15 אחוז.
• חברות ניהול בתים חוסכות זמן רב לדיירי הבניין, אשר במקום להתעסק בענייני הבניין באופן שבועי יכולים לעשות זאת פעם בשנה במסגרת ישיבה של דיירי הבניין.
החסרונות של חברות ניהול בתים
• מדובר על חברות שלא נמצאות יום יום בבניין ולרוב הן מתחזקות מספר בניינים. על כן ייתכן שיקח להם זמן מה להקיע לטפל בבעיה מסוימת.
• חברות ניהול בתים הן חברות כלכליות, הן לא בהכרח ינסו לחסוך, כפי שדיירי הבניין ינסו לעשות באמצעות מכרזים לגורמים פרטיים.
כיצד בוחרים חברות ניהול בתים
ראשית יש לבחון בניינים אחרים שהחברות תחזקו, להתעניין אצל דיריין מאותם בניינים איך היתה עבודתם, היחס שלהם, הנגישות והזמינות שלהם.
שנית, לבחון מכתבי המלצות שהחברה קיבלה, להתרשם באופן אישי מאנשי החברה.
שלוש, חשוב לבדוק את ותק החברה, האם מדובר בחברה חדשה או שמא בחברה ותיקה וידועה.
ארבע, חשוב לדעת מהו גודל החברה, האם היא מתאימה מבחינת כוח העבודה והאמצעים שלה לתחזק את הבניין שלכם.
רצוי לציין אין הגבלה על מחיר תחזוקת בניין על ידי חברת ניהול בתים. המחיר יכלול בתוכו את העבודות השוטפות שהחברה מבצעת (גינון, ניקיון, חשמל ועוד) פלוס הוצאות החברה. המחיר תלוי בגודל הבניין ומספר הדיירים. הסכומים נעים בין 200 ל300 שקל בחודש בבניין רב קומות סטנדרטי.
אתר תגובות הוא מדריך עסקים שמביא לכם בנוסף למאגר עסקים מלא ומעודכן גם תגובות שכתבו גולשים על העסקים המופיעים בו.