דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


המלצות תזונתיות למצבי בחילות בהריון 

מאת    [ 27/01/2007 ]

מילים במאמר: 548   [ נצפה 14823 פעמים ]

במהלך ההריון, ובעיקר בתחילתו, ייתכנו תופעות של בחילות בוקר (אבל גם בשעות היום האחרות), הקאות וצרבות.
בכדי לעזור למנוע מצבים אלו, או לחלופין להקל עליהם יש להקפיד לשמור על רמת סוכר מאוזנת בגוף וכן על אכילה מרווחת מספיק לאורך כל שעות היום. יהיו מקרים בהם עדיף יהיה לוותר על 3 הארוחות המסורתיות ולעבור לאכילה לפי הצורך, הרעב או אפילו ההבנה. כדאי יהיה לפזר את הארוחות לאורכו של היום ובמנות קטנות יותר. כך תדאג האישה שכמעט תמיד יהיה משהו בקיבתה, ולא יהיה רצון למזון ותחושה של בחילות או צרבות וכן רמת הסוכר תישאר בטווח המתאים ולא יהיו מצבים של נפילות סוכר למיניהן.
כדאי שהמזונות יהיו מורכבים מפחמימות מורכבות, העוזרות לספק אנרגיה ליותר זמן לעומת פחמימות פשוטות שמעלות מהר את רמת הסוכר בדם וכך גם מורידות אותה מהר.
כדאי ומומלץ גם לאכול בבוקר משהו פחמימתי. זו לא חייבת להיות ארוחה גדולה וכאן דווקא ישנה חשיבות מרובה למשהו קטן יחסית, כמו טוסט או קרקר. אלו יעזרו לספוח את החומציות של הקיבה, במיוחד בבוקר לאחר "צום" הלילה. מנהג זה יכול לסייע במיתון או במניעת תחושות הבחילות בבוקר.
יש להקפיד על שתייה מרובה, במיוחד אם ישנן הקאות, מאחר ודרך ההקאות אובדים לגוף נוזלים רבים ביותר.
למרות שההקאות עלולות לגרום לאישה חוסר חשק לאכול, יש להמשיך בכ"ז לאכול, גם אם זה רק במנות קטנות ומצומצמות ורק דברים אחדים, שכן העובר וגוף האישה גם יחד צריכים להמשיך לקבל הזנה גם בזמן זה. וגם אם סל המזונות האפשריים עקב המצב הזה הוא מאד מצומצם, זה בסדר, יש להמשיך עם אותם מזונות אפשריים (מבחינת טעמה של האישה) ולא לשעות לדברי אנשים וספרים שונים הממליצים דווקא על מזונות מסוימים.
הדבר החשוב ביותר לאישה הוא ללמוד לפתח הקשבה לצורכי גופה השונים והמשתנים ולתת אמון מלא ביכולתו של הגוף לכוונה עפ"י צרכיו.

מצב נוסף שהאישה עלולה להיתקל בו במהלך ההריון ושיכול להיעזר בתזונה מתאימה הוא העצירות.
זו נגרמת עקב ירידה ביכולת התנועתית של המעיים עקב הלחץ הגובר של העובר עליהם וגם עקב שינויים הורמונליים המתרחשים בגוף בעת ההריון.
בכדי להקל ולמנוע עצירות יש קודם כל להקפיד על שתייה מרובה, שכן דרישת הגוף לנוזלים רק מתגברת במהלך ההריון וגם אם אין האישה חשה צמא, כדאי שתגביר במעט את מנת השתייה היומית שלה. במצב של מחסור בנוזלים, יפצה עצמו הגוף ע"י ספיחת נוזלים מהצואה, מה שרק יגביר את העצירות ויאט את התנועה הפריסטלטית.
דבר נוסף שיועיל באופן משמעותי הוא הדגש על מזונות העשירים בסיבים תזונתיים. אלו עוזרים למעיים לפעול, לספוח נוזלים, לסלק פסולת ולפנות את הצואה מהגוף. מזונות אלו כוללים את הדגנים המלאים, הקטניות למיניהן, אגוזים וזרעים, פירות וירקות (עדיף בקליפתם), עלים ירוקים ופירות יבשים.
במצבים קשים יותר ניתן להשרות כמה פירות יבשים במים ללילה ובבוקר לשתות את הנוזלים ולאכול את הפירות. הפירות הטובים ביותר לכך הם התאנים והשזיפים המיובשים, אך גם אחרים יפעלו את פעולתם. ניתן גם לשתות מיץ שזיפים באופן קבוע במינונים של 3-2 כפיות המפוזרות לאורך היום והמהולות במים.
עוד ניתן להוסיף למזונות כמו מרקים, תבשילים, עוגות, פשטידות וכו' סובין משיבולת שועל או מחיטה, מה שיגדיל את נפח הסיבים באותה הארוחה.
כדאי לדעת רק כי תוספת סיבים למזון ללא הגדלת נפח הנוזלים הנשתים לאורך היום, עלולה להחמיר את העצירות ולגרום לחסימות במעיים, כך שיש להקפיד על תגבור משולב של סיבים עם נוזלים.
פעילות גופנית יכולה לעזור מאד במצב זה.
במקרה של בעיות שאינן מגיבות להתאמות התזונתיות הרגילות, רצוי להיוועץ במטפל מתחום התזונה על מנת להקל על האישה ולעזור לה לפתור את בעייתה ולהמשיך בהריון בצורה נעימה וחלקה יותר.

ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב