החומרים:
8 - 10 פלפלים מתוקים שניים מכל צבע נקיים (אך לא קלופים!!!) וחתוכים לרצועות דקות, חצי ראש שום, כף שמן סומסום, כף רוטב סויה, כף דבש, שומשום קלוי.
אופציה: אפשר להוסיף פלפל חריף קטן ו/או כפית שמן צ'ילי חריף.
ההכנה:
1. כותשים רבע מהשום ומניחים בצד
2. את יתרת השום פורסים ומטגנים במחבת עם כף שמן שומשום ועם רצועות הפלפלים
3. כאשר רצועות הפלפלים משחימות מעט מוסיפים את רוטב הסויה והדבש
4. מערבבים כדקה ומסירים מהאש.
5. מאחסנים מיד בצנצנת זכוכית וסוגרים עד שהפלפלים מתקררים
6. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים ושומרים במקרר.
7. לפני ההגשה מפזרים מעט שומשום מעל הפלפלים.
הערה: את הסלט הזה אפשר לשמור שבועיים - שלושה במקרר.
אחרי הקירור אם יש צורך מתקנים את התיבול, ומותר להוסיף מלח. על פי רב אין בכך כל צורך.
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר