דילמת מקלחונים מול אמבטיות הינה דילמה עתיקת יומין. למעשה, חדר האמבטיה הוא חלק בלתי מנותק מאורח החיים אותו אנו מנהלים. בעוד שבארצות שונות באירופה ניתן למצוא לקוחות רבים בעלי אמבטיות במגוון גדלים, הלקוחות הישראליים מעדיפים את אופציית המקלחונים מכמה סיבות: ראשית, האקלים הישראלי. ברוב ימות השנה (ובמיוחד בקיץ) האקלים מתאפיין בטמפרטורות גבוהות ולחות גבוהה ורובנו רוצים להגיע כמה שיותר מהר למקלחת ולהתרענן במקלחת קרירה או פושרת. כדי למלא אמבט, צריך קודם כל לדאוג להיגיינה, להצטייד בקצף אמבט ולמלא את האמבטיה במים. לרובנו אין את הזמן או החשק להתעסק בזה בבוקר לפני יום עבודה עמוס או בערב, אחרי יום עבודה עמוס.
שנית, בגלל העובדה שאמבטיה מצריכה המון מים וכידוע אנחנו סובלים מבעיית מים חמורה, הדבר הכי הגיוני לעשות יהיה לבחור במקלחונים גם כדי להצטרף למאמץ הלאומי לשמור על המים וגם כדי לחסוך לעצמנו עלויות מיותרות על שימוש יתר במים, במיוחד בימים הלוהטים של הקיץ בהם אנחנו מתקלחים פעמיים ביום, אם לא יותר.
לבסוף, השימוש במקלחונים מאוד חסכוני גם מבחינת הזמן שאנחנו מבזבזים על נקיונות לאחר השימוש. בעוד ששימוש במקלחת מצריך הרבה פעמים ניגוב רצפה, הרי שמקלחונים נסגרים לגמרי ומונעים השפרצת מים על הרצפה. כל מה שצריך לעשות בתום השימוש זה לצאת מהמקלחון ולהתעטף במגבת.
מקלחונים בעיצוב אישי
על אף פשטות השימוש במקלחונים, הסגנונות הרבים המוצעים בתחום זה יכולים לשדרג בגדול את חדר האמבטיה שלכם. קיימים מקלחוני חזית, מקלחונים מעוגלים, מקלחונים פינתיים ועוד. חשוב לזכור שאם חדר האמבטיה שלכם אינו גדול, מומלץ שהמקלחון לא ישתלט על יותר מ-40% מהחדר. כמו כן, כדאי להתייחס לסוג הזכוכית ממנה עשויים המקלחונים. קיימות זכוכיות שקופות יותר ועבות יותר ואף אופציית מקלחונים בעיצוב אישי!
מחבר המאמר הינו מעצב פנים מוביל בישראל המתמחה בבחירת מקלחונים לחדר האמבטיה.