דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מדיטציית התבוננות באכילה 

מאת    [ 27/01/2007 ]

מילים במאמר: 425   [ נצפה 3536 פעמים ]

הכנת האווירה

בחרו את המקום בו נכון לכם לשבת עכשיו וארגנו אותו: בפנים, בחוץ, ליד השולחן, על הרצפה

בדקו אם יש לכם צורך בתוספת לאווירה: אורות עמומים או גבוהים, נרות, שמנים אתריים במבער, מוזיקה רגועה ונינוחה

כבו טלפונים

הכינו את שולחן האוכל

צלחות
סכו"ם
כוסות
יין
כלי הגשת האוכל
מלח, פלפל
מפיות
משקאות


בואו נתחיל


מלאו את הכוסות

הניחו את האוכל בצלחות

וחכו...

התבוננו בתשומת לב במזון המונח לפניכם

הסתכלו היטב על צלחת האוכל שלכם

שימו לב למזונות השונים המצויים בה

לצורות
לצבעים

הסתכלו על צבע המשקה שלכם

נסו להבחין בתחושה העולה בכם למראה כל סוג של מזון או משקה

האם אתם אוהבים אותו?
מחכים כבר לנגוס את הנגיסה הראשונה?
מרגישים כבר את הטעם בפה?
מתכננים מה תאכלו קודם?
ממה תרצו לאכול מנה נוספת?
מה מעוררים בכם הצבעים השונים של המזונות?


הקדישו זמן להרחת המזון והמשקה


זה הזמן לחשוב על מי שטרח בהכנת המזון המוגש לפנינו ולהודות לו

נסו ללכת אחורנית ככל תוכלו:

הודו לעצמכם על כך שארגנתם את הארוחה הזו
הודו למי שבישל והכין
הודו למי שקנה את המזונות
הודו למי שגידל את המזונות השונים ואפשר את הגעתם עד לשולחנכם
הודו למי שאפשר את התפתחותם של המזונות מתחת ומעל פני האדמה
תנו את תשומת לבכם לכוחות הטבע אשר חברו פה יחדיו

נסו לחוש איך הדברים קשורים האחד לשני

המזון
האנשים
השמש
הירח
הגשם
האדמה
העולם...

התכוונו להתחיל לאכול

הרגישו את תחילתה של התנועה שעוברת

מהראש
אל העין
אל הזרוע והיד
אל הצלחת

אל השפתיים
אל הפה
אל השיניים והלשון
אל הגוף ובתוכו

נסו לאכול באיטיות ולהתמקד בתחושה בכל איברי הגוף

שימו לב לכל החושים
למראה המזון
לשמיעת קולות הלעיסה והבליעה
למרקם המזון ותחושתו בין ידיכם ובפה
לריח המזון
לטעמו של המזון

קחו את הזמן שלכם

לעסו היטב את המזון
לגמו את המשקאות באיטיות
הרגישו את הטעמים בתוך הפה, כל טעם בפני עצמו ואת הערבוב ביניהם
קחו כמה נשימות בין ביס לביס

אל תמהרו!

אכלו עד לתחושת שובע

הרגישו מתי הגוף מסופק ושבע
מתי אין עוד צורך להמשיך

התבוננו בתחושות שעולות בכם בעקבות כך:
האם קל לכם לשים לב לאיתות השובע של הגוף?
האם אתם רוצים להמשיך ולאכול כי האוכל טעים?
האם אתם עדיין חשים בטעמו האמיתי של המזון?
האם לא נעים לכם להשאיר מזון בצלחת?

קחו את הזמן בסוף הארוחה

נסו לחוש את תחושת המלאות והסיפוק בגוף

בדקו האם אתם מרגישים צורך להודות על המזון

סיימו את הארוחה בקצב איטי, עת אתם מפנים את הכלים ומסדרים את השולחן

אתם מוזמנים לקחת דף ועט ולרשום בפני עצמכם את התחושות שעולות בעקבות "מדיטציית ההתבוננות באכילה"

היו כנים בפני עצמכם
זכרו-
אין נכון ולא נכון, מנהג טוב או רע
יש את מה שקיים ועולה ומורגש


בתאבון ולבריאות
ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב