המצרכים:
3 כוסות אורז יבש (אסור לשטוף את האורז), גזר (אין צורך לקלוף), עלה סלרי, רבע כרוב ירוק, רבע כרוב אדום, חצי ראש שומר, בצל בינוני, שן שום, מלח, פלפל, כמון. כף שמן לטיגון, 6 כוסות מי ברז.
ההכנה:
1. קוצצים את כל הירקות לרצועות דקיקות, או לקוביות, או עיגולים - חשוב להקפיד שהחיתוך יהיה מאד מאד דק, אך לא עיסתי!
2. בסיר רחב וגבוה על אש בינונית מטגנים את הבצל והשומר עד שנעשים שקופים, מוסיפים את הגזר, הכרובים ועלה הסלרי ומערבבים.
3. כאשר הירקות משחימים מעט מוסיפים את האורז תוך בחישה, וכעבור דקה יוצקים את המים.
4. עד שהמים רותחים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים מפעם לפעם.
5. כשהמים רותחים, מעבירים את הסיר לאש הנמוכה ביותר, מחפים את המכסה בנייר פרגמנט (או במגבת לחה) ומכסים את הסיר.
מבשלים במכסה סגור (בלי להציץ!!!) במשך 20 דקות בדיוק. משאירים את הסיר סגור למשך 5 דקות נוספות לפחות, ורק אז מגישים
הארות והערות:
את האורז הזה אפשר להחזיק עד יומיים - שלושה במקרר, אבל אפשר גם לשלוח להקפאה חלק מהכמות, וכשמפשירים לאדות את האורז על המסננת של סיר הקוסקוס,
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר