בעשור האחרון שוק המצלמות הדיגיטליות הולך וגדל, ויחד עם זאת נוצר הצורך לספק שירותים טכניים לכל מיני תקלות בסוגי המצלמות השונות. הצרכן שרכש במיטב כספו מצלמה דיגיטלית ונתקל באיזושהי תקלה, תר במרץ אחר אנשי מקצוע היכולים לתת לו מענה במהירות ולפתור את התקלה על הצד הטוב ביותר.
אותם אנשי מקצוע, אשר התמקצעו בדגמים שונים של מצלמות, יכולים לפתור בעיות ותקלות כמו שחזור פריטים שנמחקו ותיקון חלקים שבורים.
הייתי בטיול בתאילנד ולחצתי בטעות על כפתור, כתוצאה מכך הופיע לי על הצג שאין יותר תמונות בזיכרון המצלמה!! ממש נלחצתי ואף העלתי דמעות בעיניים כי היו לי תמונות ממש יפות של מקומות מדהימים בהם בקרתי ואנשים מיוחדים שפגשתי. בקיצור, כל החוויות שצברתי בטיול פתאום נעלמו בלחיצת כפתור אחת. אחד המטיילים שטייל איתי הרגיע אותי והמליץ לי בחום שלא לצלם יותר ולא לגעת במצלמה כי יש אפשרות שחזור.
הייתי סקפטית - אני מודה. בחזרתי לארץ, הלכתי מהר למעבדה המתמחה בתיקון מצלמות דיגיטליות. הטכנאי הרגיע אותי שאין בעיה, והכול ניתן לשחזור. ואכן אחרי שבוע, חזרתי לאותה מעבדה וקיבלתי את המצלמה הדיגיטלית שלי עם כל התמונות היפות שלי! כמובן שגם העלתי אותם על דיסק והדפסתי את אילו שאהבתי יותר.
ישנם גם מקרים שהטכנאים מעדיפים שלא לתקן: לחברה שלי נשבר הצג של המצלמה הדיגיטלית - פשוט נשבר לרסיסים. וכתוצאה מכך היא לא יכלה לראות מה שהיא מצלמת כי היו סדקים רבים לאורך ולרוחב הצג. היא הלכה לטכנאי שאמר לה שאכן, אפשר לתקן את הצג, אבל בעלות שזה עולה, עדיף לה כבר לקנות מצלמה חדשה. והיא החליטה לעשות טרייד-אין והחליפה את המצלמה שלה בדגם יותר חדיש.
מעבדת תיקון מצלמות אף יכולה למצוא תקלות לא במצלמה עצמה אלא באביזרים הנלווים כמו במטען הבטרייה, או בחיבורים של המצלמה (כמו כבל הUSB). לכן מומלץ ללכת למעבדת שירות בכל מקרה, כי יכול להיות גם מקרה פשוט למדי כמו חיבור רופף במכשיר עצמו.
עדיף כמובן גם ללכת למעבדה מוכרת, עם טכנאים שעברו הכשרה מיוחדת בתיקון הדגמים. ישנם גם מעבדות המתמחות רק בדגם מסוים.
הכול שאלה של עלות כמובן: לפעמים, עדיף, כמו שקרה במקרה של חברתי, לקנות מצלמה חדשה במקום לתקן בגלל העלות. אבל, יש מקרים שהעלות כבר לא חשובה: יותר חשוב לצרכן שהמכשיר יתוקן, כי יש בתוכו זיכרונות ופיסות חיים שלמות.