אין הרבה טעמים שמשתווים לטעם של עוגות שמרים איכותיות אולם מי שטעם עוגת שמרים שהוכנה בידי חובבים עשוי לחשוב שזהו טעמם של כל עוגות השמרים ולפתח "טינה" למעדן.
על כמה מהסודות הקטנים שמבדילים בין עוגות שמרים איכותיות לעוגות שמרים סתמיות, בכתבה הבאה,
איכות השמרים
הסוד החשוב ביותר שמשפיע על איכות הבצק של עוגות שמרים, הם, איך לא, השמרים.
עוגות שמרים שלצורך הכנתם השתמשו האופים בשמרים איכותיים טריים יהיו הרבה יותר טעימות מעוגות שנאפו תוך שימוש בשמרים שכבר "שכבו" מספר ימים במקרר.
איך מוודאיים שהשמרים עדיין טובים?
שפים מנוסים יוכלו להמליץ לכם על כמה וכמה שיטות לעשות זאת.
שמריים טריים ואיכותיים צריכים להיות בהירים ואחידים בצבעם.
אם אתם מזהים על גוש השמרים כתמי עובש, או אפילו כתמי רטיבות כהים מוטב יהיה אם תשליכו את הגוש אחר כבוד לפח האשפה ותשלחו את הבעל לקנות לכם צרור שמרים חדש.
גם אם השמרים נראים טוב חשוב להמשיך ולבדוק אותם כי על כך יקום או יפול דבר וחבל שההשקעה הרבה הכרוכה באפיית עוגות שמרים תרד לטמיון.
אחרי שהגוש עבר בהצלחה את מבחן המראה תוכלו להריח אותו.
מזהים שבריר קל של ריח טחב?
השליכו את הגוש לפח האשפה (שלחו את הבעל וגו'... )
המבחן האחרון הוא מבחן העיסה.
על מנת שהשמרים יתחילו לתסוס יש לערבב אותם עם מים פושרים למשך כחצי שעה.
אם לאחר שלושים דקות המים תערובת המים הפושרים והשמרים לא מעלה בועות תוכלו לשפוך אותה לכיור, (להשליך את הגוש לפח ו...)
בקיצור, עוגות שמרים איכותיות מכינים עם שמרים איכותיים....
קודם כל אוכלים עם העיניים
אם העוגה יצאה לכן מאוד מוצלחת אבל צורתה לא מעוררת תאבון – תהיו בטוחות שתצטרכו הרבה מאוד יחסי ציבור על מנת לשכנע אנישם לטעום ממנה.
לכן הקדישו מעט מחשבה לעיצוב העוגה (בין אם בצורת שושונים או בכל צורה אחרת...) ומרחו עליה לבן של ביצה לייצירת מראה מבריק.
הקדישו מחשבה גם למילית
אפילו אם הבצק שלכם אלוהי, הטעם הדומיננטי בעוגות שמרים הוא טעם המילית.
לצורך הכנתה השתמשו בחומרים איכותיים והשתמשו בה בנדיבות