מוצצים
איך לבחור מוצץ לתינוק?
רכישת מוצץ לתינוק היא אחת הרכישות הראשונות שתבצעו עוד טרם לידת התינוק.
מאחר ותינוקות נולדים עם רפלקס מציצה מולד, המוצץ עוזר להם במקרים רבים להרגע, נותן להם תחושת ביטחון ומשמש עבורו חפץ מוכר שיקל על התינוק בהרדמות. אנשי מקצוע רבים ממליצים להרגיל את התינוק למוצץ כבר בימי חייו הראשונים.
כיום בשוק ישנו מבחר גדול של מוצצים , וקשה לדעת איזה מהם מתאים ואיך לבחור את המוצץ שיתאים עבור התינוק שלנו.
סוגי מוצצים מתחלקים ל2 סוגים עיקריים :
מוצצי סיליקון - רוב האמהות היום מעדיפות להשתמש במוצצי סיליקון שהם מחומר מעט קשיח יותר ועמידותם רבה לאורך זמן.
מוצצי גומי - מצד אחד רכים יותר אך מצד שני הם נשחקים מהר יותר ולאחר שימוש רב המרקם שלהם הופך לדביק. יחד עם זאת, ישנם תינוקות אשר מעדיפים את מוצצי הגומי מאחר והם רכים ונעימים להם יותר בפה.
שני סוגי המוצצים מגיעים במספר צורות :
• מוצץ במבנה אורטודנטי – בעל מבנה אשר מותאם לצורת הפה והלסת ואינו גורם לנזק בשיניים.
• מוצץ "בלון" – מוצץ עגול או חצי עגול אשר אהוב על תינוקות אך במחקרים הוכח שבשימוש רב לאורך שנים יכול לפגוע במבנה הלסת.
• מוצץ בצורת אצבע ארוכה, מתאים בעיקר לפגים ולסרבני מוצץ
• מוצץ בצורת אצבע שטוחה
• מוצץ עם בליטות ונקודות – טוב במיוחד לשלב יציאת השיניים
לכל תינוק יש העדפה משלו, ישנם תינוקות המעדיפים מוצצי גומי ותינוקות המעדיפים מוצצי סיליקון.
כיום כל חברה שמייצרת מוצצים לתינוקות מייצרת מגוון גדלים, צורות וסוגים על מנת להתאים את מוצריה לקהל רחב של תינוקות.
במידה ונולד לכם תינוק קטן במשקל או פג, מומלץ לבחור עבורו מוצץ עם פטמה קטנה במיוחד. יש כיום בשוק מוצצים מיוחדים המותאמים לפגים ולתינוקות עם פה קטן.
כאשר אתם עורכים את הקניה הראשונית לתינוקכם, מומלץ לבחור 2 סוגי מוצצים – האחד מסיליקון והשני מגומי, על מנת שתוכלו לגלות מהי העדפתו של תינוקכם.
יש לוודא שלמוצץ שבחרתם יש אישור של מכון התקנים ושפרטי היצרן מופיעים וקיימים על גבי האריזה. במידה ולא מצאתם פרטי יצרן או אישור של מכון התקנים, הימנעו מרכישת מוצץ זה.
מוצצים לתינוקות מגיעים כיום ב- 3 מידות:
• שלב1 (קצר) - 0-6 חודשים.
• שלב 2 (בינוני) - 6-18 חודשים.
• שלב3 (ארוך) - 18-32 חודשים.
מומלץ לרכוש לתינוק שרק נולד מוצץ במידה הכי קטנה (בד"כ 1) כדי להתאימו לגודל הפה. שימו לב שיש למוצץ 2 חורים בחלקו העליון כדי לעזור למנוע הצטברות של רוק, חיכוך ולחץ באזור קדמת הפה. יחד עם זאת, יש לוודא כי הפלסטיק של המוצץ מספיק רחב על מנת שהתינוק לא יוכל להכניס את כולו לפיו בעת משחק וחלילה להחנק.
בכדי להרגיל את התינוק למוצץ, מומלץ לנסות לתת לו החל מהיום השני או השלישי, לאחר שהתרגל לפטמת האם במידה והיא מניקה.
יש התומכים במתן מוצץ מההתחלה ויש הנמנעים מכך. לכל אחת מהגישות יש את היתרונות והחסרונות שלה. היתרון הגדול הוא שבתקופת בקיעת השיניים התינוק יהיה רגוע יותר עם מוצץ כי יהיה לו משהו לנשוך ולחכך את החניכיים וגם כשהתינוק לא רגוע יש משהו שמרגיע אותו ואת הבכי שלו ברגע , אך מכאן זה כבר שיקול שלכם אם לתת לילדכם מוצץ או לא.
לא כל תינוק מקבל מוצץ ומיד שמח להשאיר אותו בפיו, יש תינוקות שצריך להיות איתם עקביים על מנת להרגילם למוצץ ויש תינוקות שצריך לנסות איתם מספר סוגי מוצצים עד שיימצא הסוג שחביב על התינוק. יחד עם זאת יכול להיות מצב שהתינוק שלכם יהיה "סרבן מוצצים" והוא יחליט שלמרות כל הניסיונות וכל הסוגים, הוא לא מעוניין במוצץ. לפחות ניסיתם.
מומלץ מאוד לרכוש יחד עם המוצץ גם קופסא קטנה עבור מוצצים שבד"כ מתחברת לתיק התינוק וגם לקנות קליפס קטן עם שרוך שמתחבר למוצץ ולבגד של התינוק. זה יהיה מאוד שימושי כאשר תסתובבו עם התינוק מחוץ לבית וכך המוצץ לא ילך לאיבוד. חשוב לבחור תופסן הנצמד לבגד שלא באמצעות סיכה לטובת בטיחות תינוקכם.
לאחר רכישת המוצץ יש להעבירו תהליך של סטריליזציה ולהרתיחו במים רותחים לפחות למשך 5 דקות או לשים אותו בסטריליזטור טרם השימוש בו.
יש לבדוק את המוצצים של התינוק אחת למספר שבועות כדי לוודא שאין עליהם סימני שחיקה או דביקות ולדאוג לשטוף אותם היטב ואף לעקר לעיתים קרובות.
בזמן השינה מומלץ להשתמש במוצץ ללא ידית או במוצצי לטקס מ100% גומי, על מנת שלא להפריע לתינוק בשנתו במידה והוא ישן על הבטן.
יחד עם זאת, מחקרים הוכיחו כי מציצת מוצץ יכולה להקטין את הסיכוי למוות בעריסה אצל התינוק.
צוות בייבי לאב
ייעוץ ושיווק מוצרי תינוקות