כמות לכ- 50 עוגיות.
חומרים למילית:
חצי כוס פתיתי קוקוס, חצי כוס ממרח תמרים (או תמרים יבשים קצוצים דק), 4 כפות גדושות אגוזים קצוצים (אגוזי מלך, פקאן, לוז וכו' - לא מלוחים!). שתי כפות אבקת סוכר (אבל... אם משתמשים בממרח תמרים אין צורך להוסיף סוכר!), כפית קינמון.
חומרים לבצק:
3 כוסות קמח לבן, 1 כוס סולת, חצי שקית אבקת אפיה, 200 גרם חמאה טבעית (לא מלוחה), חצי כוס שמן, שתי כפות אבקת סוכר. שקית אבקת וניל, 3 - 4 טיפות מי ורדים.
לקישוט: 3 כפות אבקת סוכר.
ההכנה:
1. לשים את חומרי הבצק בקערה גדולה עד לקבלת בצק גמיש.
2. אם הבצק דביק, אפשר להניח רבע שעה במקרר.
3. מערבבים את חומרי המלית בקערה נפרדת.
4. קורצים מעט מהבצק (בגודל תפוזון קטן) מגלגלים לכדור ויוצרים שקע בעזרת האגודל.
5. לתוך השקע מכניסים מעט מתערובת המלית.
6. סוגרים את השקע ומניחים את המעמול בתבנית מחופה בנייר אפיה.
7. שומרים על רווח של חצי אצבע בבין המעמולים.
8. אופים במשך כעשרים דקות בחום של 180 מעלות, עד להזהבה.
9. עם הוצאת העוגיות, יש להזיז אותן בתבנית על מנת שלא ידבקו לנייר האפיה, אך אסור להוציאן מהתבנית, כיוון שהן מתפוררות.
מניחים לעוגיות להגיע לטמפרטורת החדר, בוזקים מעליהן אבקת סוכר ומאחסנים בצנצנת זכוכית אטומה על השיש (נשמר עד חודש על השיש).
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר