במסגרת נסיוני כאמא צעירה לא פעם אני נדרשת להכין ארוחה שתהיה גם טעימה וגם בקלי קלות. במתכון משפחתי זה פיתחתי מומחיות רבה עם השנים, ואני מאמינה שבשלב זה הוא כבר מושלם. אמנם קראתי למתכון עוף בדבש, אולם הוא מוכר גם בשם עוף טריאקי.
חשוב לציין כי ילדים אינם עומדים בפני המתכון, ומלקקים את האצבעות...
חומרים:
6 שיני שום
כפית גדושה של ג'ינג'ר (עדיף טרי)
4 כפות שמן
4 כפות חומץ
2 כפות סוכר (עדיף חום)
10 כפות סויה
כוס יין אדום
8 כפות דבש
פלפל גרוס טרי
מלח לפי הטעם
הוראות הכנה:
למתכון זה שתי שיטות הכנה - הקלה, לאמהות ממהרות שצריכות לשים משהו על האש וחייבות שיהיה מוכן ומהר, והקצת יותר קשה למי שיש לה זמן פנוי.
השיטה הקלה:
מים את כל מרכיבי הרוטב בסיר, מביאים לרתיחה, מוסיפים את העוף, ומבשלים על אש קטנה במשך 30 עד 40 דקות. בסוף הבישול אפשר לתת רתיחה טובה ולעבות את הרוטב.
השיטה הקצת יותר קשה:
מטגנים את העוף מכל צדדיו, מוצאים מהסיר, וממשיכים בשיטה הקלה...
בתאבון!
חשוב לציין כי ילדים אינם עומדים בפני המתכון, ומלקקים את האצבעות...
חומרים:
6 שיני שום
כפית גדושה של ג'ינג'ר (עדיף טרי)
4 כפות שמן
4 כפות חומץ
2 כפות סוכר (עדיף חום)
10 כפות סויה
כוס יין אדום
8 כפות דבש
פלפל גרוס טרי
מלח לפי הטעם
הוראות הכנה:
למתכון זה שתי שיטות הכנה - הקלה, לאמהות ממהרות שצריכות לשים משהו על האש וחייבות שיהיה מוכן ומהר, והקצת יותר קשה למי שיש לה זמן פנוי.
השיטה הקלה:
מים את כל מרכיבי הרוטב בסיר, מביאים לרתיחה, מוסיפים את העוף, ומבשלים על אש קטנה במשך 30 עד 40 דקות. בסוף הבישול אפשר לתת רתיחה טובה ולעבות את הרוטב.
השיטה הקצת יותר קשה:
מטגנים את העוף מכל צדדיו, מוצאים מהסיר, וממשיכים בשיטה הקלה...
בתאבון!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.