החומרים (שיספיקו להכנת 10 - 12 בורמלוס):
8 מצות, 2 ביצים, בצל גדול, מלח, פלפל, 3 שיני שום. שמן לטיגון.
(אם התערובת נוזלית מדי ולא נוחה לעיבוד, ניתן להוסיף כף קמח תפוח אדמה או כף קמח מצות (על פי רב אין צורך בתוספת זו).
ההכנה:
1. טובלים לשתי דקות את המצות בקערה מלאה במי ברז.
2. סוחטים היטב את המצות ועוטפים (לשתי דקות נוספות) במגבת מטבח נקיה.
3. לתוך קערה עמוקה מפוררים את עיסת המצות, מוסיפים בצל מגורר, ביצים, שום קצוץ דק, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
4. מחממים שמן במחבת (רצוי שעומק השמן יהיה לפחות 3 ס"מ).
5. בידיים רטובות יוצרים עיגולים (בגודל לחמניה)
6. כשהשמן חם מצרפים את הבורמלוס ומטגנים אותן בלהבה מאד נמוכה (מדובר בטיגון ארוך) עד שישחימו משני הצדדים.
7. מוציאים לצלחת הגשה מרופדת בנייר סופג.
8. אפשר לשמור את הבורמלוס בטמפ. החדר למשך יום שלם, ואפשר גם להקפיא ולהפשיר במיקרוגל או בתנור.
אופציות:
להכנת בורמלוס צמחוניים אפשר להוסיף גרידת גזר או גרידת קישוא (+ כף קמח תפוח אדמה או קמח מצה)
להכנת בורמלוס חלבי: מוסיפים 100 גרם גבינת קשקבל או גבינה צהובה מגוררת ו-100 גרם גבינה בולגרית.
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר