החומרים לבסיס:
כוס פתיתי קוקוס, חצי כוס סוכר, 6 חלבונים
הכנת הבסיס:
1. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה (בתנועות קיפול זהירות) את הסוכר והקוקוס.
2. יוצקים לתבנית אפיה ואופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה, עד שמזהיב. מוציאים ומצננים על השיש.
החומרים למוס שוקולד לבן:
250 גרם שוקולד לבן, 2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה, תמצית וניל או אבקת וניל.
הכנת המוס:
1. בבון מארי (סיר כפול) ממיסים את השוקולד
2. כאשר השוקולד הותך לחלוטין מוסיפים מיכל אחד של שמנת ומערבבים היטב את השוקולד
3. מסירים מהאש לפני שהתערובת רותחת, ומצננים (אפשר להכניס למקרר)
4. כאשר תערובת השוקולד קרה לחלוטין, יוצקים אותה יחד עם מיכל שמנת מתוקה למערבל ומקציפים, עד שמתקבל קצף יציב
6. יוצקים את המוס על בסיס העוגה ומכניסים לתא ההקפאה למשך 30 - 40 דקות, ואחר כך מעבירים למקרר.
החומרים למוס שוקולד חום:
6 חלמונים, 200 גרם שוקולד מריר, מיכל שמנת מתוקה.
הכנת המוס:
1. ממיסים בבון מארי את השוקולד ומוסיפים את החלמונים (יש להקפיד שהחום בסיר לא יהיה גבוה מדי ושהחלמונים לא יהפכו לחביתה!)
2. מצננים את השוקולד היטב (אפשר במקרר)
3. במערבל מקציפים מיכל שמנת מתוקה ומוסיפים את תערובת השוקולד הקרה עד לקבלת קצף יציב.
4. מורחים את המוס על מוס השוקולד הלבן, שולחים למשך חצי שעה למקפיא ומעבירים למקרר.
אופציות:
- אפשר להוסיף אגוזים או שקדים קצוצים גס למוס השוקולד.
- אפשר לקשט את העוגה בפתיתי קוקוס בעת ההגשה.
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר