מתכון ראשון וחגיגי בפינת המתכונים שלנו.
זו מנה מיוחדת וטעימה במיוחד. מתאימה לאירועים מיוחדים, או סתם אם בא לכם לפנק ולהתפנק!
הבסיס למנה זו הוא האורז המלא ואליו יתווספו לפי טעמכם והעדפותיכם פירות יבשים, אגוזים ותבלינים שונים. כל התוספות הן בגדר המלצה, הרגישו חופשי להוסיף או לגרוע.
חומרים:
מעט שמן זית לטיגון
בצל קצוץ
ג'ינג'ר מגורד
שום קצוץ
חופן גרעיני חרדל, כוסברה, כמון, אניס
מלח, כורכום
2 כוסות אורז מלא עגול (רצוי לשטוף היטב לפני הבישול)
כף קוקוס טחון
2 כפות פירות יבשים קצוצים: תאנים, משמשים, תמרים ועוד
חופן צימוקים (אפשר גם אוכמניות, חמוציות וכו')
כף שקדים לא קלויים קצוצים
חופן אגוזי קשיו לא קלויים
אופן ההכנה:
בסיר מחממים את השמן ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ואת גרעיני החרדל, כוסברה, כמון ואניס. כשאלו מתחילים להתפצפץ, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. מוסיפים את המלח, הכורכום והקוקוס תוך כדי הערבוב.
לאחר מספר דקות של ערבוב, מוסיפים את המים- 3 כוסות. כשהמים רותחים מקטינים את האש ומוסיפים את הפירות היבשים והצימוקים.
מבשלים עד שהמים נספגים לחלוטין והאורז מוכן, אם יש צורך להוסיף מעט מים בסוף הבישול, יש לעשות כן מאחר ויש הבדלים בסוגי האורז.
מגישים את האורז עם השקדים הקצוצים ואגוזי הקשיו מעל.
אופציה: לטפטף מעט מיי ורדים מעל האורז בהגשה.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il