בעודי אוכלת את האנונה הכי טובה שאכלתי עד היום, נזכרתי שמרבית האנשים אינם מכירים כלל את הפרי הזה.
אז לכבוד העונה שהגיעה והפרי הטעים טעים הזה (וגם העץ החדש שלנו) הנה קצת מידע על האנונה.
האנונה ( custard apple) היא פרי טרופי הגדל במזרח הרחוק, בדרום ומרכז אמריקה ובאפריקה. מסתבר שישנם כ-60 סוגים, כאשר הסוג הצהבהב- ירקרק הוא הנפוץ (וכנראה גם הטעים) מכולם.
בפנים האנונה לבנה ורכה עם גרעינים שחורים ויש לה מרקם קטיפתי ורך והיא מאד מתוקה!
היא מבשילה בטמפרטורת החדר, בד"כ לא על העץ, אלא לאחר קטיפתה. הפרי מוכן למאכל כשהוא רך. ממצב זה הוא משחיר דיי מהר, אז לא כדאי לחכות עם זה הרבה...
מה טוב בה?
יש באנונה לא מעט (עד 20 מ"ג ) של ויטמין C, ויטמיני B (במיוחד 6B ), מינרלים כאשלגן,סידן וברזל.
איך משתמשים?
בד"כ אוכלים אותה טרייה, אם כי בהודו נתקלתי בשייקים של אנונה כפי שהיא (אפשר גם עם מעט שמנת או חלב). פשוט מבלנדרים את ליבת הפרי (ללא הקליפה) ומסננים את הגרעינים. אם יש מכונת מיצים שמפרידה קליפות וגרעינים, אפשר להשתמש בה.
באותו האופן ניתן להשתמש בפרי להכנת פודינג, גלידה, ציפוי לעוגה ועוד.
מסתבר שיש לה אפילו שימושים רפואיים הכוללים את הפרי, הגרעינים, העלים והגזע. אלו משמשים לריפוי פצעים, לטיפול בשלשולים, ואפילו כמשחת שיניים וטיפול להכשות נחש.
שיהיה בתאבון ו...נצלו את העונה הקצרה שלה!
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il