מתכון זה של תפוחי אדמה צלויים הנו מתכון קל להכנה הנותן תוספת טעימה במיוחד. אם שמים שמן בכמות נדיבה, יוצא ממש כמו hash browns.
אני נוהגת להגיש לצד עוף בגריל, או כתוספת לצד בשרים על האש.
חומרים:
1.5 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2*2 ס"מ
2-3 כפות גדושות של מרק בצל
כף גדושה של פפריקה מתוקה
1/4 עד 1/3 כוס שמן זית
כפית מלח
הוראות אפיה:
אני נוהגת להגיש לצד עוף בגריל, או כתוספת לצד בשרים על האש.
חומרים:
1.5 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2*2 ס"מ
2-3 כפות גדושות של מרק בצל
כף גדושה של פפריקה מתוקה
1/4 עד 1/3 כוס שמן זית
כפית מלח
הוראות אפיה:
• מחממים תנור לחום של 180 מעלות
• מערבבים את תפוחי האדמה עם השמן וכל התבלינים
• מניחים בתבנית אפייה גדולה ומכסים בנייר כסף
• אופים במשך כ- 45 דקות
• מורידים את נייר הכסף
• אופים במשך כ-45 דקות נוספות. לקראת סוף האפייה יש לעקוב ולראות אם כדאי להגביר במעט את הטמפרטורה על מנת שיצא צלוי.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.