חומרים
• 1 ק"ג קוואקר
• 1/2 כוס מולסה/ סילאן טבעי (אולי יהיה צורך בקצת יותר)
• כף אבקת קנמון
• 2-3 כפות אבקת חרובים- אופציונלי
• חופן צימוקים- אופציונלי
• חופן אוכמניות מיובשות- אופציונלי
• חופן חמוציות מיובשות- אופציונלי
• חופן פירות יבשים חתוכים: דבלים, תמרים, משמשים, אננס, פפאיה ועוד- אופציונלי
• חופן זרעים לא קלויים: חמניות, דלעת- אופציונלי
• חופן אגוזים לפי בחירה- אופציונלי
• כפית נבט חיטה- אופציונלי
• כף קוקוס- אופציונלי
אופן ההכנה
• מחממים תנור בחום בינוני - נמוך ( 150 מעלות).
• בקערה מערבבים היטב את הקוואקר עם המולסה/ סילאן, אבקת חרובים והקנמון, עד שכל פתיתי הקוואקר מרוחים בתערובת במידה זו או אחרת. אם יש צורך, אפשר להוסיף עוד מולסה.
• כדאי להוסיף את אבקת החרובים לתערובת- תוספת מעולה של ברזל, סידן ושאר מינרלים!
• מפזרים את התערובת בתבנית בשכבה דקה יחסית ואופים כ-15 דקות. פותחים את התנור, מערבבים ומכניסים ל-15 דקות נוספות. חוזרים על הפעולה פעם נוספת (בסה"כ 3 פעמים).
• מוציאים כאשר פתיתי הקוואקר פריכים ומניחים על השיש להתקרר.
• מערבבים יחדיו את הקוואקר עם שאר החומרים בהם מעוניינים (אפשר בכל פעם להכין עם תסופת אחרת, בשביל הגיוון) ומאחסנים בקופסא סגורה היטב.
הצעת הגשה: חותכים 2-3 פירות טריים לקוביות קטנות (מנגו, תאנים סגולות, כמה ענבים, בננה וכו'), מוסיפים את הגרנולה מעל ועל הכל שופכים יוגורט עזים/ כבשים/ חלב שקדים/ סויה/ אורז וכו'.
מערבבים ביחד ואוכלים בתאבון רב!
אפשרות לתוספת בעלת ערך תזונתי רב: טוחנים יחדיו זרעי שומשום מלא וזרעי פשתן במטחנת תבלינים/ קפה ומאחסנים בפריזר לשמירה על הטריות.
בכל פעם שאוכלים מהגרנולה מוסיפים כף מהתערובת ומקבלים תוספת חיונית של סידן, ברזל, חומצות שומן חיוניות ועוד ועוד.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
ורד לב היא נטורופתית N.D., יועצת הנקה מוסמכת IBCLC ואם ל-3.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה, בשילוב עם אבחון אירידיולוגי, שיטת EFT, עבודת מודעות ועוד. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור.
מקיימת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה ועוד.
כותבת מאמרים בנושאים אלה.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה, בשילוב עם אבחון אירידיולוגי, שיטת EFT, עבודת מודעות ועוד. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור.
מקיימת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה ועוד.
כותבת מאמרים בנושאים אלה.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il