המאכל הרשמי של הקיץ, בלי שום ספק! קריר, מרענן, מחליק בגרון.
מה עוד אפשר לעשות איתו חוץ מלאכול בכפית?
יוגורט עשוי מהתססה של חלב על ידי חיידקים פרוביוטיים. זהו תהליך שכמו מתחיל את עיכול החלב ולכן זהו מוצר החלב המומלץ ביותר ורבים מהאנשים הרגישים לחלב פרה יכולים לאכול אותו בד"כ. למרות זאת אני מעדיפה את היוגורטים העשויים מחלב עזים או כבשים. אלו בריאים ומזינים יותר ו"עוברים" טוב יותר את מערכת העיכול שלנו בד"כ.
בימי החום אנחנו אוכלים כמויות גדולות מאד של יוגורט, אם בצורתו הקונבנציונלית, או בשילוב עם מאכלים שונים.
אתן פה מספר אפשרויות לשילוב היוגורט במטבח הבייתי.
ירקות מאודים/ מבושלים עם יוגורט
הכי פשוט- לאדות / לבשל ירק אחד או כמה ירקות ביחד.
כשהם מוכנים, לסנן ולשפוך מעל יוגורט עם תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, זעתר.
ארוחה מהירה וקלילה ביותר, כדי לא להכביד על הגוף בחום הגדול.
נסו סלק עם יוגורט ותקבלו צבע מדהים וטעם נפלא!
טחינה עם יוגורט
מטבל פשוט וקלאסי, מעולה לפעוטות וילדים.
פשוט לערבב טחינה עם יוגורט ביחד. מה שיהפוך את הטחינה לקלילה ואוורירית יותר.
אפשר למרוח על לחם, להשתמש כמטבל, לשפוך כרוטב על אורז/ קינואה/ בורגול ועוד.
לאסי- משקה יוגורט עם פירות
הוריאציה ההודית למילקשייק. לא צריך לקנות יוגורט פירות עתיר סוכר, אפשר להכין לבד בבית!
טוחנים בבלנדר את הפירות האהובים עליכם עם יוגורט ושותים לרווייה!
נסו שילובים של בננה, תמרים ותאנים (גם יבשים), מנגו, פפאיה ועוד. אם נשאר קצת אפשר לשים בפריזר ולהינות מאוחר יותר מפרוזן יוגורט בייתי.
פעם כשרציתי משהו מתוק וכמעט לא היה דבר בבית, ערבבתי יוגורט עם ריבה. זה יצא מדהים ואחרי הקפאה עוד יותר!
סלט ירוק עם רוטב יוגורט- חרדל
מכינים סלט מכרוב קצוץ, עלי חסה, רוקט, בצל ירוק, פטרוזיליה ומלפפון.
את הרוטב מכינים מיוגורט, חרדל, מלח, פלפל ושמן זית.
אפשר לפזר קצת אגוזי מלך מעל.
הצעה: החליפו את המיונז ברטבים לסלט עם יוגורט עזים/ כבשים ותקבלו רוטב בריא יותר, עם פחות קלוריות ושומנים מזיקים. שווה לנסות!
מטבל על בסיס יוגורט ועלים ירוקים
שופכים 2 מיכלי יוגורט עזים/ כבשים לקערה ומוסיפים עלים ירוקים קצוצים מ: בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה, רשד ונענע.
יוצא קריר ומרענן. מתאים לטבילת ירקות וקרקרים, לניגוב עם פיתה, לארטישוק, כרוטב לירקות מבושלים ואפילו לפסטה.
פסטו יוגורט
מערבבים גביע יוגורט עם עלי בזיליקום קצוצים, 2 שיני שום קצוצות, שמן זית וצנוברים טחונים. נשאר רק להוסיף מלח, פלפל ולערבב עם הפסטה.
תוספת מרעננת לתבשילים חריפים
ההודים נוהגים לאכול מזונות חריפים במיוחד המורכבים ממנות מגוונות. תמיד תימצא מנת יוגורט על מנת לעדן את החריפות ולקרר את החיך.
ממליצה מאד על המנהג הזה, במיוחד בימים החמים.
אישית, תמיד אהבתי לערבב את היוגורט עם קצת מהאורז בסוף הארוחה.
מי שבאמת אוהב יוגורט יכניס אותו למטבחו בצורות רבות ובאופנים שונים.
שיהיה בתאבון וקיץ קריר לכולנו.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il