החומרים:
6 ביצים, 200 גרם אגוזים שבורים גס, 200 גרם שוקולד (איזה שרוצים, כדאי שוקולד מריר, אבל אפשר גם לצרף מס' סוגי שוקלד) שבור גס, 3 כפות גדושות שמן, כף גדושה אבקת קקאו, 5 כפות סוכר, תמצית וניל, כף גרידת תפוז (אם יש).
ההכנה:
1. מקציפים את החלבונים + הסוכר לקצף קשה מאד.
2. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים ואת כל יתר החומרים, למעט כף אגוזים שבורים.
3. מאחדים את תערובת האגוזים והשוקולד עם קצף החלבונים בתנועות קיפול ז ה י ר ו ת.
4. משמנים תבנית קפיצית (26) ויוצקים לתוכה את התערובת, ומפזרים מעל את כף האגוזים שהשארנו.
5. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 170 - 160 מעלות במשך 50 דקות.
6. כאשר העוגה מוכנה, לא מוציאים אותה מהתנור (כי היא נוטה לצנוח) - מכסים את העוגה במגבת מטבח ומשאירים את דלת התנור פתוחה מעט, להשוואת טמפרטורות.
7. כאשר הטמפרטורה בתנור ובחדר זהות, מוציאים את העוגה ומגישים.
אופציות:
- העוגה תשמור על טריות על השיש עד שלושה ימים (בתנאי שתכסו אותה בנייר אלומיניום)
- מי שרוצה להוסיף לעוגה הזו ציפוי, יכול להקציף שמנת מתוקה עם מעט אגוזים, או לבשל שמנת מתוקה ו-250 גרם שוקולד בבון מארי, לצנן את הקרם ולצפות את העוגה.
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר