הגריסים הם בעצם שעורה מעובדת, שהסירו ממנה את הנבט והקליפה, אך להבדיל מדגנים אחרים יש בה עדיין חומרים מזינים ( סידן, ברזל, אשלגן ומעט ויטמיני B, בעיקר 3B ).
זהו מתכון לסלט על בסיס גריסים שאינן מבושלות. בצורה זו הן שומרות על יותר מהויטמינים שבהן (כדאי, כי גם כך הוצאו מהן הנבט והקליפה).
חומרים
• ½ כוס גריסים
• דלעת מגורדת
• קישוא מגורד
• עגבניה
• מלפפון
• פטרוזיליה
• בצל ירוק
• רוקט
• נבטים
• לרוטב: לערבב שמן זית, מעט רוטב סויה, כורכום, שום ושמרי בירה.
אופן ההכנה
• משרים את הגריסים במים ללילה ובבוקר/ בצהרים אפשר להכין איתם את הסלט.
• מערבבים יחדיו את כל הירקות והגריסים.
• מכינים את הרוטב, שופכים על הירקות ומערבבים.
הסלט יכול להיות מורכב גם מירקות מבושלים: סלק, גזר, דלעת, שורש סלרי ועוד.
ורד לב היא נטורופתית N.D., יועצת הנקה מוסמכת IBCLC ואם ל-3.
עוסקת בייעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה, בשילוב עבודת מודעות ועוד. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור.
מקיימת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מרצה בנושאי נטורופתיה, תזונה והנקה בקורסים והכשרות מקצועיות של תחומי ההיריון והלידה, במכללות לרפואה משלימה ועוד.
מדריכה בליגת לה לצ'ה ישראל.
חברה ב"אגודה הישראלית לנטורופתיה ולתזונה טבעית" וב"איגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות".
כותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
במשך שנים מנהלת פורומים שונים בנושאי נטורופתיה, הריון ולידה, הנקה ותזונה וכעת:
והקבוצה בפייסבוק: "המטבח הפתוח של ורד לב"
ליצירת קשר: 052-8527755 href="mailto:veredudu@013.net.ilveredudu@013.net.il">">veredudu@013.net.il