דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


פתיתי שפע 

מאת    [ 31/01/2007 ]

מילים במאמר: 274   [ נצפה 8793 פעמים ]

פתיתי שפע או TVP-Texturized Vegetable Protein הם חלבון מרוכז המופק מסויה.
הם מגיעים בגושים, או במעין קציצות כחומר גלם וניתן לעבוד איתם במספר אופנים, בצורה מאד דומה לבשר.
כדי להכין אותם יש לוקחים את קמח הסויה, לאחר הוצאת השמן ממנו, מבשלים תחת לחץ ומייבשים.
מאחר ויש להם חיי מדף ארוכים והם עשיר בסיבים תזונתיים וחלבונים הם מצויים בשימוש אצל צמחונים רבים כמקור טבעי להשלמת חלבון.
הם גם מקור מעולה לברזל, בעל ערך קלורי נמוך ותכולת שומן נמוכה. העלות שלהם בד"כ נמוכה- יתרון נוסף.

מה עושים עם הבונזו הזה?

בשביל ההתחלה יש להשרותם במים רותחים. הם יספחו את הנוזלים, יתפחו ויתרככו תודות לסיבים התזונתיים הרבים שהם מכילים.
מכאן- הכל הולך! אפשר לטחון אותם להכנת קציצות, פשטידות ומאפים. אפשר להקפיץ עם ירקות ורוטב טעים. אפשר לבשל עם ירקות ודגנים, או לשים בתנור ואפשר "סתם" לזרוק למרק כדי להעשיר אותו.

פתיתי שפע מוקפצים ברוטב סויה ודבש

חומרים


    • כוס פתיתי שפע
    • בצל סגול חתוך לטבעות
    • 2 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
    • פלפל אדום חתוך לרצועות
    • 1/2 כרוב סגול/ לבן קטן חתוך לרצועות
    • לרוטב: 3 כפות רוטב סויה טבעי+ 3-4 כפות דבש
    • נבטי ברוקולי/ אספסת

אופן ההכנה


    • את פתיתי השפע יש להשרות בכלי עם מים רותחים ולכסות, עד שהמים ייספגו והם יתרככו.
    • בינתיים- במחבת רחבה/ ווק מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום לעוד 2 דקות.
    • בשלב זה ניתן להוסיף פלפל צ'ילי מיובש ולערבב.
    • מוסיפים את הכרוב ומערבבים מספר דקות, אותו הדבר לגבי הפלפל האדום.

    • עתה נחזור אל פתיתי השפע המושרים. אם הם התרככו מספיק, אפשר לסננם מהמים ולסחוט אותם מעט (בתוך המסננת).

    • מוסיפים אותם למחבת ומערבבים/ מקפיצים עוד מספר דקות.
    • מערבבים את הסויה והדבש, יוצקים על התבשיל ומערבבים היטב.
    • מכבים את האש.

ניתן להגיש על אורז מלא, לצד תפו"א בתנור או לאכול עם סלט.
בצלחות ההגשה אפשר לפזר פקעת נבטים מעל התבשיל.

בתאבון.

ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב