מכל אלו אנו למדים כי, את כל העניינים כגון משמורת, מזונות, הסדרי ראיה, חינוך הילד וכד', לא ניתן להסדיר בדרך של חתימה על הסכם ממון, עוד בטרם נולד הילד.
העיקרון של טובת הילד, המנחה את בתי משפט לענייני משפחה ובתי הדין הרבניים, בבואם ליתן החלטה כזו או אחרת הקשורה בילדים המשותפים של בני זוג, טומן בחובו, בדיקה מעמיקה של צורכי הילד.
לפיכך, כיצד ניתן לצפות מבתי המשפט ובתי הדין לאשר הסכם ממון אשר כולל בתוכו הוראות בדבר ילד אשר טרם נולד? שכן, לא ניתן לקבוע מהם צרכיהם של ילדים אשר טרם נולדו ועל כן, לא ניתן לצפות מבתי המשפט ובתי הדין לקבוע מסמרות בגורלו של קטין אשר טרם הגיע לעולם ואשר יכול וההחלטות שניתנו בענייניו יסבו לו נזק כזה או אחר ולו רק בשל העובדה שצרכיו האמיתיים לא נבחנו לגופם.
יחד עם זאת, מצד שני, יהיו מצבים מסוימים בהם הסכם ממון הכולל בתוכו הסדרים עתידיים בדבר ענייניהם של ילדים אשר טרם הגיחו אל אוויר העולם, יקבל תוקף משפטי. אותו הסכם ממון יאושר, לאחר שהצדדים יצהירו כי הם מודעים לאפשרות לפיה ניתן יהיה לפתוח בעתיד את אותו הסכם ממון ולו רק בשל העובדה לפיה ילדים אינם כפופים להוראות והסדרים שקבעו הוריהם בדרך של חתימה על הסכם ממון.
היינו, הסכם ממון הכולל בתוכו הוראות בדבר ענייני ילדים אשר טרם הגיחו אל אוויר העולם, יאושר במצב דברים מסוים, אולם לא לפני שהצדדים הבינו כי כל מה שקשור לילדים הוא אף פעם לא סוף פסוק וכי תמיד ניתן בשלב כזה או אחר להגיש תביעות כאלה או אחרות אשר מבקשות את שינוין של אותן הוראות באותו הסכם ממון.
כמו כן, יצוין כי, לעיתים אף בטרם אישורו של אותו הסכם ממון, יידרשו מהצדדים ערבויות כאלה או אחרות.
עורכת הדין שלומית סטרוגנו, מתמחה ומתמקצעת בתחום דיני המשפחה על כל רבדיו לרבות תחום גירושין, ירושות וצוואות. עוה"ד סטרוגנו הינה בעלת תואר ראשון L.L.B במשפטים, סיימה את התמחותה בבית משפט לענייני משפחה בחיפה וכן סיימה השתלמות בנושא דיני משפחה ודיני ירושה במכון להשתלמות של לשכת עורכי הדין.