מייד כשמתחיל להתחמם קצת, מתעורר אצלי החשק למאכלים עם הרבה עלים ירוקים!
אלו שייכים לאלמנט העץ לפי הרפואה הסינית שעונתו היא האביב והיא מסמלת התחדשות, התרעננות, בנייה מחדש. המזונות הקלאסיים של עונה זו הם אלו הרעננים, הירוקים, המתחדשים: העלים הירוקים והנבטים.
אחבר אותם עם הקינואה, דגן שאני אוהבת במיוחד ומסתבר שהרבה אנשים לא מכירים אותו ממש.
קינואה עם אפונה ועלים ירוקים
חומרים
• כוס קינואה
• 2 כוסות מים
• מעט מלח
• 3-4 עלי מנגולד קצוצים
• 1/2 ק"ג תרמילי אפונה סינית שטופים, מנוקים מקצוות וחתוכים לחצי
• ריבועי גבינת פטה/ בולגרית (רצוי מעזים) או חלומי
• חופן פטרוזיליה קצוצה
• 2 שיני שום קצוצות
• שמן זית לתיבול
• מלח, פלפל, זעתר, חומץ בלסמי
אפשרות: חופן אגוזי קשיו/ צנוברים/ גרעיני דלעת/ גרעיני חמניות
אופן ההכנה
• שמים בסיר את הקינואה עם המים והמלח, מביאים לרתיחה ומקטינים את האש.
• מוסיפים את המנגולד ומערבבים.
• מניחים למעלה את האפונה הסינית כדי שרק תתרכך ותתאדה מעט עד שהקינואה מוכנה. היא אינה צריכה להתבשל ממש ואפילו כדאי שתישאר קריספית (והרי אפשר לאכול אותה טרייה כפי שהיא).
• כשהקינואה מוכנה (המים נספגו ויצא מעין זנבון לכל גרגיר) מעבירים את הכל לקערת הגשה, מערבבים עם שאר החומרים לתיבול לפי הטעם.
• רצוי מאד לאכול כשזה עוד חם (זה יותר טעים), אבל אפשר גם כשזה מתקרר.
ורד לב היא נטורופתית N.D., יועצת הנקה מוסמכת IBCLC ואם ל-3.
עוסקת בייעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה, בשילוב עבודת מודעות ועוד. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור.
מקיימת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מרצה בנושאי נטורופתיה, תזונה והנקה בקורסים והכשרות מקצועיות של תחומי ההיריון והלידה, במכללות לרפואה משלימה ועוד.
מדריכה בליגת לה לצ'ה ישראל.
חברה ב"אגודה הישראלית לנטורופתיה ולתזונה טבעית" וב"איגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות".
כותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
במשך שנים מנהלת פורומים שונים בנושאי נטורופתיה, הריון ולידה, הנקה ותזונה וכעת:
והקבוצה בפייסבוק: "המטבח הפתוח של ורד לב"
ליצירת קשר: 052-8527755 href="mailto:veredudu@013.net.ilveredudu@013.net.il">">veredudu@013.net.il