חומרים
כוס שעועית לבנה שהושרתה במשך כ-24 שעות
1-2 כפיות זרעי חרדל צהובים
בצל קצוץ
פרוסות שום
גבעולי סלרי מחבילה שלמה חתוכים לקוביות באורך 3-4 ס"מ
1/2 כוס קוביות דלעת
בטטה קטנה חתוכה לקוביות
חופן צימוקים/ 1-2 דבלים קצוצות
אופן ההכנה
בסיר מבשלים את השעועית הלבנה כך: מכסים את השעועית במים ומביאים לרתיחה בפעם הראשונה. שופכים את המים וחוזרים על התהליך 2-3 פעמים.
צורת בישול זו עוזרת למניעת הגזים. להעצמת התהליך ניתן להשתמש בפיסת אצת קומבו בהשרייה ובבישול של הקטניות.
מבשלים עד שהשעועית מתרככת ומסננים.
בסיר רחב מחממים מעט שמן זית וכשהוא מתחמם זורקים פנימה את זרעי החרדל. נותנים להם להתפצפץ ומוסיפים את הבצל. מערבבים להזהבה, מוסיפים את השום לעוד כדקה.
מוסיפים את קוביות הסלרי ומערבבים היטב.
בשלב זה סוגרים את הסיר ל 1-2 דקות.
מוסיפים את הדלעת, הבטטה והפירות היבשים לערבוב וממלאים מים עד לגובה של 1/2 מכמות הירקות בסיר (הרעיון הוא לא להפוך את התבשיל למרק, אלא להשאירו "תבשילי").
כשהמים רותחים מוסיפים את השעועית הלבנה המבושלת ומבשלים יחדיו לספיחת הטעמים עד שהירקות התרככו.
אפשר להמליח ולפלפל כראות עיניכם.
זהו תבשיל חורפי טעים ביותר. הולך נפלא עם כוסמת, קינואה, דוחן, אורז מלא או לצד סלט ירוק גדול עם הרבה טחינה משומשום מלא.
בתאבון,
אתם מוזמנים לשאול ולספר איך יצא לכם ב"פורום נטורופתיה למשפחה".
כוס שעועית לבנה שהושרתה במשך כ-24 שעות
1-2 כפיות זרעי חרדל צהובים
בצל קצוץ
פרוסות שום
גבעולי סלרי מחבילה שלמה חתוכים לקוביות באורך 3-4 ס"מ
1/2 כוס קוביות דלעת
בטטה קטנה חתוכה לקוביות
חופן צימוקים/ 1-2 דבלים קצוצות
אופן ההכנה
בסיר מבשלים את השעועית הלבנה כך: מכסים את השעועית במים ומביאים לרתיחה בפעם הראשונה. שופכים את המים וחוזרים על התהליך 2-3 פעמים.
צורת בישול זו עוזרת למניעת הגזים. להעצמת התהליך ניתן להשתמש בפיסת אצת קומבו בהשרייה ובבישול של הקטניות.
מבשלים עד שהשעועית מתרככת ומסננים.
בסיר רחב מחממים מעט שמן זית וכשהוא מתחמם זורקים פנימה את זרעי החרדל. נותנים להם להתפצפץ ומוסיפים את הבצל. מערבבים להזהבה, מוסיפים את השום לעוד כדקה.
מוסיפים את קוביות הסלרי ומערבבים היטב.
בשלב זה סוגרים את הסיר ל 1-2 דקות.
מוסיפים את הדלעת, הבטטה והפירות היבשים לערבוב וממלאים מים עד לגובה של 1/2 מכמות הירקות בסיר (הרעיון הוא לא להפוך את התבשיל למרק, אלא להשאירו "תבשילי").
כשהמים רותחים מוסיפים את השעועית הלבנה המבושלת ומבשלים יחדיו לספיחת הטעמים עד שהירקות התרככו.
אפשר להמליח ולפלפל כראות עיניכם.
זהו תבשיל חורפי טעים ביותר. הולך נפלא עם כוסמת, קינואה, דוחן, אורז מלא או לצד סלט ירוק גדול עם הרבה טחינה משומשום מלא.
בתאבון,
אתם מוזמנים לשאול ולספר איך יצא לכם ב"פורום נטורופתיה למשפחה".
ורד לב היא נטורופתית N.D., יועצת הנקה מוסמכת IBCLC ואם ל-3.
עוסקת בייעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה, בשילוב עבודת מודעות ועוד. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור.
מקיימת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מרצה בנושאי נטורופתיה, תזונה והנקה בקורסים והכשרות מקצועיות של תחומי ההיריון והלידה, במכללות לרפואה משלימה ועוד.
מדריכה בליגת לה לצ'ה ישראל.
חברה ב"אגודה הישראלית לנטורופתיה ולתזונה טבעית" וב"איגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות".
כותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
במשך שנים מנהלת פורומים שונים בנושאי נטורופתיה, הריון ולידה, הנקה ותזונה וכעת:
"נטורופתיה למשפחה" ,
והקבוצה בפייסבוק: "המטבח הפתוח של ורד לב"
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il
עוסקת בייעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה, בשילוב עבודת מודעות ועוד. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור.
מקיימת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מרצה בנושאי נטורופתיה, תזונה והנקה בקורסים והכשרות מקצועיות של תחומי ההיריון והלידה, במכללות לרפואה משלימה ועוד.
מדריכה בליגת לה לצ'ה ישראל.
חברה ב"אגודה הישראלית לנטורופתיה ולתזונה טבעית" וב"איגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות".
כותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
במשך שנים מנהלת פורומים שונים בנושאי נטורופתיה, הריון ולידה, הנקה ותזונה וכעת:
"נטורופתיה למשפחה" ,
והקבוצה בפייסבוק: "המטבח הפתוח של ורד לב"
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il