מתישהו, ברוב המקרים אחרי הצבא והטיול הגדול כמיטב המסורת, מתחילים לתכנן את החיים שאחרי. עבור הישראלי הממוצע זה אומר הרשמה ללימודים באוניברסיטה או במכללה, במטרה לשפר את אפשרויות ההעסקה בהמשך הדרך ואת היכולת להתקדם בתחום המקצועי.
ולפני שאפשר להתחיל לחשוב בכלל על לימודים גבוהים, צריך קודם כל להתקבל למוסד להשכלה גבוהה, ובשביל זה, צריך ציון פסיכומטרי טוב.
מתחילים לתכנן לעתיד? מעולם לא למדתם לפסיכומטרי? להלן כמה דברים שחשוב לדעת לפני שניגשים לבחינה:
מה נחשב לציון עובר בפסיכומטרי?
בפסיכומטרי אין ציון עובר או נכשל, טווח הציונים הוא בין 200-800, כאשר ככל שמקבלים ציון גבוה יותר, כך ניתן להתקבל ליותר מסגרות להשכלה גבוהה.
האם כדי לגשת לבחינה חייבים להירשם לקורס?
לא. לימוד פסיכומטרי יכול להיעשות באופן עצמאי לחלוטין ללא שום קשר להרשמה לקורס כזה או אחר. אם כי נבחנים שניגשו לבחינה לאחר לימודי פסיכומטרי בקורס מקצועי נוטים בממוצע לקבל כ-50 נקודות יותר.
ניגשתי ואני לא מרוצה מהציון, אפשר להיבחן שוב?
כן. אין הגבלה על מספר הפעמים שניתן להיבחן, כל עוד לא נבחנים בשני מועדים רצופים. ובשל העובדה שהמטרה היא שיפור פסיכומטרי, מרבית המוסדות מקבלים את הציון הגבוה ביותר שהשיג התלמיד, גם אם במבחן מאוחר קיבל הנבחן ציון נמוך יותר.
תרגול פסיכומטרי – טיפים מיוחדים?
תרגלו כמה שיותר, סדרו לעצמכם אזור ללא הסחות דעת שבו אתם יכולים להתרכז בקלות, קראו בעברית ובאנגלית, פתרו מבחנים ממועדים קודמים תוך כדי הגבלת זמן וגלו באילו נושאים נדרש שיפור כדי שתוכלו להעמיק את התרגול בהם.
עכשיו רק נשאר למצוא את הקורס המתאים לכם ולהירשם לבחינה, כדי שגם אתם תוכלו להיקרא סטודנטים באוקטובר הבא.
מחפשים מאמרים נוספים על לימודי פסיכומטרי? בקרו באתר http://www.psico.co.il/