בקבוק לתינוק
איך לבחור בקבוק לתינוק?
בקבוק לתינוק הוא אחד המוצרים הבסיסיים והחשובים ביותר שיש להצטייד בהם.
כיום זו עובדה ידועה שהמזון הכי בריא והכי טוב עבור התינוק הוא חלב אם אך עדיין ברוב המקרים ישנו צורך בבקבוק עבור התינוק.
גם אם את מתכוונת להניק, עדיין כדאי שיהיה למקרה חירום איזה בקבוק או שניים בבית, אם תרצי לצאת ולשאוב או שאם פתאום תהיי חולה ותאלצי לתפוס מרחק מהתינוק אז זה טוב שיהיה בקבוק לשעת הצורך בבית.
בכל סופר או חנות למוצרי תינוקות יש היום מבחר של לפחות 5-8 סוגי בקבוקים שונים.
איך יודעים מה לבחור? מה ההבדל בין הבקבוקים, מה עדיף מבחינת הילד?
הדבר אינדיבידואלי ולכל ילד יש את ההעדפה שלו לבקבוק מסוים. יש תינוקות שיעדיפו פטמה רכה, יש שיעדיפו פטמה קשיחה.
כיום יש בשוק בקבוקים מהדור ה"חדש" עם כל מיני שסתומים ומנגנונים מיוחדים למניעת גזים. חשוב לזכור שללא קשר לפטמת הבקבוק או המנגנון שלו, עדיין תינוקות סובלים בשלושת החודשים הראשונים לחייהם מגזים וכאבי בטן. לא ניתן למנוע תופעה זו ואולי בקבוק מסוים יוכל להקל על התופעה אך לא למנוע אותה לחלוטין.
יחד עם זאת, חשוב לבחור בבקבוק המנטרל את תופעת ה"ואקום" וגם שאינו מכיל את הכימיקל "ביספינול A".
הבקבוקים ה"משוכללים" בד"כ מכילים בין 4-5 חלקים וחשוב לזכור שבקופסה בחנות אתם רואים אותם מורכבים בחתיכה אחת, אך על מנת לנקות אותם יש לפרק אותם למספר חלקים, ותעשו חשבון פשוט של 6 בקבוקים בממוצע ביום כפול 4-5 חלקים מדי יום , וזאת כשאתם עייפים ומותשים מאחר ובתקופה הראשונית לא ישנים כל כך טוב בלילה.
אנו ממליצים לבחור בקבוק שאינו מסובך לפירוק והרכבה ומכיל רק 3 חלקים כדי לעשות לעצמכם חיים קצת יותר קלים.
בקניה הראשונה של הציוד לתינוק מומלץ לרכוש 2 בקבוקים – בקבוק גדול ובקבוק קטן.
לאחר שתחליטו אם אתם הולכים להשתמש בבקבוק או לא ולנסות את הבקבוק עם התינוק, תוכלו לראות אם הוא מתאים לו ולקנות בקבוקים נוספים או לנסות בקבוק שונה שאולי התינוק יאהב יותר.
במידה והאם מניקה, יועצות הנקה ממליצות להמתין מספר ימים עד שההנקה תתבסס, אך יחד עם זאת במקרים רבים בהם התינוק משתמש בבקבוק במקביל להנקה כבר מהימים הראשונים, הוא יכול להתרגל גם לבקבוק וגם להנקה ואז גם האב או אנשים אחרים יכולים לעזור עם הטיפול בתינוק ולאפשר לאם לנוח קצת או לצאת להתאוורר.
כאשר אתם בוחרים בקבוק לתינוקכם, מומלץ לבחור בבקבוק בעל פטמת סיליקון איכותית, רכה וגמישה ובעלת מבנה אורתודנטי המחקה את צורת השד של האם ואז היא עוזרת להרגיל את התינוק לאכול גם מבקבוק.
יש לבחור בבקבוק שבו הפטמה מדמה יניקה משד, וקצב האכילה של התינוק הוא איטי על מנת ליצור יניקה אקטיבית של התינוק. אחרת, הוא יתרגל רק לבקבוק ויסרב לינוק מאחר ויהיה לו יותר קל עם הבקבוק.
יש לבחור בקבוק המאפשר זמן האכלה הדומה לזה של הנקה - כ-20 דקות. זהו זמן ההאכלה האידיאלי, מאחר ולאחר 20 דקות מתחיל לפעול מנגנון השובע.
בתחילת תהליך היניקה התינוק מוצץ חזק, מאחר והוא בשיא הרעב, לאחר מכן הוא מוצץ את המזון מעט ובאופן ממושך. ישנו שוני בחוזק המציצה בהתאם לרמת העייפות של התינוק ולכן חלק מהמציצות הן כדי להירגע ולא כדי לאכול. לכן, אם הפיטמה לא נכונה, לתינוק אין תנועות טבעיות של מציצה ואז הוא מתעייף מהר יותר.
כאשר אתם בוחרים בקבוק, השתדלו לבחור בבקבוק שיש לו מספר סוגי גדלים של פטמות, ומספר גדלים של חורי הזנה המתאימים לאוכל דליל, אוכל סמיך, ומאכלים כגון מזון טחון. לרוב סוגי הבקבוקים יש פטמות רב שלביות אשר מתאימות לדייסות בדרגות סמיכות שונות.
מומלץ להחליף את הבקבוקים של התינוק אחת לכמה חודשים או כאשר מופיעות עליהם שריטות.
השוק היום מוצף בבקבוקים מסוגים שונים, יקרים יותר ופחות וכל יצרן מנסה למשוך אותנו לכיוון שלו. חשוב לבחור בבקבוק שיראה לכם נוח, איכותי ועמיד, ולא בבקבוק שיתבלה אחרי זמן קצר.
צוות בייבי לאב ייעוץ ושיווק מוצרי תינוקות