הנבטים הם זרעים וגרעינים שהחלו לצמוח. כל זרע מורכב מקליפה חיצונית, חומרי הזנה ונבט. כשהוא יבש יכול הזרע להישמר במשך זמן רב. תהליך ההנבטה יתחיל רק אם יתקיימו מספר תנאים הקשורים בטמפרטורה, אור, לחות ואוורור. ניתן להנביט זרעים באדמה או במים.
בתהליך ההנבטה עולה אחוז האנזימים החיים שבו, בכדי לאפשר את פירוק המזון שבגרעין. רק מזון מפורק יכול לנוע בנוזלי הגרעין ולשרת את צרכיו.
אנו מפיקים תועלת רבה מאנזימים אלו, מאחר והם תורמים לתהליכי נשימת התאים, מונעים תהליכי חמצון בגוף, עוזרים לפעילות שריר הלב, עוזרים לעיכול המזון, מונעים תהליכי הזדקנות, מנמיכים השפעת קרינה, משמשים כחומרים אנטי דלקתיים ומסייעים להלחם במחלת הסרטן. מה גם שהם מהווים תוספת שופעת של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים לתזונתנו.
עקב כל הסיבות הללו יש לאכול נבטים בצורתם החיה בלבד, למעט נבטוטי קטניות שזקוקים לבישול/ אידוי לפני אכילתם (צורה זו של הכנה מקלה על עיכולן).
קיימים הבדלים בין הנבטים השונים הן בטעמם והן בהרכבם התזונתי. הנבטים הארוכים יותר (לא מעבר ל15- ס"מ) עשירים יותר בויטמינים לעומת תכולת החלבון שלהם באופן יחסי לעומת הנבטוטים.
מעט על סוגי נבטים שונים: אלפלפה- אספסת: עשירים מאד בסידן ובזרחן מכילים גם ברזל, מנגן ואשלגן. תכולת ויטמיני C ו K גבוהה ע"כ טובים במיוחד לסובלים מבעיות של עצמות, כמו שברים, נקעים, אוסטיאופרוזיס וכן לבעיות של קרישת הדם. חשוב גם לנשים מיניקות להגברת תנובת החלב. מכילים ויטמינים אנטי סרטניים.
מש: אלו הנבטים הסיניים המוכרים. מכילים ויטמיני A, B ו- C, קלים מאד להנבטה, נשמרים לזמן ממושך.
חילבה: יש להם ריח מיוחד, מסוגלים להישמר לזמן רב ולנבוט גם בקור. בגלל טעמם המר פועלים על ניקוי הכבד מרעלים, כמו כן טובים לשמירה ולשיקום משק הסוכר בגוף ולכן מומלצים לחולי סוכרת, היפר / היפוגליקמיה, קנדידה, השמנה, התמכרויות למתוק.
חמניות: עשירים בלציטין וע"כ מומלצים לסובלים מעודף שומנים בדם (כולסטרול וטריגליצרידים). משתלבים טוב במאכלים בגלל טעמם העדין.
אלה מספר דוגמאות לסוגי נבטים ניתן לרכוש נבטים בחנויות טבע רבות, כמו כן קל מאד להנביט לבד.
בגלל תכונותיהם המועילות הרבות יש להקפיד שהנבטים יהיו ממקור אורגני בלבד, או לחלופין שהזרעים המשמשים אתכם להנבטה יהיו ממקור אורגני.
ניתן לשלב אותם בסלטים רבים, לעשות מהם מיצים ולאכול כחטיפים בין ארוחות.
מתכון לסלט עתיר נבטים:
החומרים- נבטי אלפלפה, נבטי חמניות, נבטי כוסמת, נבטי מש, נבטי חילבה, נבטי שומשום, עגבניות, מלפפונים, חסה, רוקט, בזיליקום, כוסברה, בצל ירוק, פרחי ברוקולי, גזר, בטטה מאודה, צנונית, גרעיני חמניות וגרעיני דלעת .
רוטב- שמן זית, לימון, זעתר, סומק, כורכום, שום, רוטב סויה, גרעיני פרג (ניתן להוסיף גם נבט חיטה ושמרי בירה).
חותכים ומערבבים את הירקות והנבטים יחדיו, מכינים את הרוטב ונותנים לו לעמוד זמן מה ורק לפני ההגשה יוצקים אותו על הסלט ומערבבים.
נבטים הם התנסות כיפית ומוסיפים גיוון והעשרה למזון שלנו , ככל שתרבו להשתמש בהם בכל האופנים כך תרוויחו יותר מהם.
בתיאבון,
ורד לב - נטורופתית N.D.
04-6372906 / 052-8527755
בתהליך ההנבטה עולה אחוז האנזימים החיים שבו, בכדי לאפשר את פירוק המזון שבגרעין. רק מזון מפורק יכול לנוע בנוזלי הגרעין ולשרת את צרכיו.
אנו מפיקים תועלת רבה מאנזימים אלו, מאחר והם תורמים לתהליכי נשימת התאים, מונעים תהליכי חמצון בגוף, עוזרים לפעילות שריר הלב, עוזרים לעיכול המזון, מונעים תהליכי הזדקנות, מנמיכים השפעת קרינה, משמשים כחומרים אנטי דלקתיים ומסייעים להלחם במחלת הסרטן. מה גם שהם מהווים תוספת שופעת של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים לתזונתנו.
עקב כל הסיבות הללו יש לאכול נבטים בצורתם החיה בלבד, למעט נבטוטי קטניות שזקוקים לבישול/ אידוי לפני אכילתם (צורה זו של הכנה מקלה על עיכולן).
קיימים הבדלים בין הנבטים השונים הן בטעמם והן בהרכבם התזונתי. הנבטים הארוכים יותר (לא מעבר ל15- ס"מ) עשירים יותר בויטמינים לעומת תכולת החלבון שלהם באופן יחסי לעומת הנבטוטים.
מעט על סוגי נבטים שונים: אלפלפה- אספסת: עשירים מאד בסידן ובזרחן מכילים גם ברזל, מנגן ואשלגן. תכולת ויטמיני C ו K גבוהה ע"כ טובים במיוחד לסובלים מבעיות של עצמות, כמו שברים, נקעים, אוסטיאופרוזיס וכן לבעיות של קרישת הדם. חשוב גם לנשים מיניקות להגברת תנובת החלב. מכילים ויטמינים אנטי סרטניים.
מש: אלו הנבטים הסיניים המוכרים. מכילים ויטמיני A, B ו- C, קלים מאד להנבטה, נשמרים לזמן ממושך.
חילבה: יש להם ריח מיוחד, מסוגלים להישמר לזמן רב ולנבוט גם בקור. בגלל טעמם המר פועלים על ניקוי הכבד מרעלים, כמו כן טובים לשמירה ולשיקום משק הסוכר בגוף ולכן מומלצים לחולי סוכרת, היפר / היפוגליקמיה, קנדידה, השמנה, התמכרויות למתוק.
חמניות: עשירים בלציטין וע"כ מומלצים לסובלים מעודף שומנים בדם (כולסטרול וטריגליצרידים). משתלבים טוב במאכלים בגלל טעמם העדין.
אלה מספר דוגמאות לסוגי נבטים ניתן לרכוש נבטים בחנויות טבע רבות, כמו כן קל מאד להנביט לבד.
בגלל תכונותיהם המועילות הרבות יש להקפיד שהנבטים יהיו ממקור אורגני בלבד, או לחלופין שהזרעים המשמשים אתכם להנבטה יהיו ממקור אורגני.
ניתן לשלב אותם בסלטים רבים, לעשות מהם מיצים ולאכול כחטיפים בין ארוחות.
מתכון לסלט עתיר נבטים:
החומרים- נבטי אלפלפה, נבטי חמניות, נבטי כוסמת, נבטי מש, נבטי חילבה, נבטי שומשום, עגבניות, מלפפונים, חסה, רוקט, בזיליקום, כוסברה, בצל ירוק, פרחי ברוקולי, גזר, בטטה מאודה, צנונית, גרעיני חמניות וגרעיני דלעת .
רוטב- שמן זית, לימון, זעתר, סומק, כורכום, שום, רוטב סויה, גרעיני פרג (ניתן להוסיף גם נבט חיטה ושמרי בירה).
חותכים ומערבבים את הירקות והנבטים יחדיו, מכינים את הרוטב ונותנים לו לעמוד זמן מה ורק לפני ההגשה יוצקים אותו על הסלט ומערבבים.
נבטים הם התנסות כיפית ומוסיפים גיוון והעשרה למזון שלנו , ככל שתרבו להשתמש בהם בכל האופנים כך תרוויחו יותר מהם.
בתיאבון,
ורד לב - נטורופתית N.D.
04-6372906 / 052-8527755
ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il