החומרים:
200 גרם חמאה (או מרגרינה), 2 ביצים, 2 כפות שמן, אבקת אפיה, 4 כוסות קמח, כפית תמצית וניל, חצי כפית מלח. חצי כוס ריבה או קונפיטורת פירות.
ההכנה:
1. מערבבים את החמאה עם הסוכר והשמן
2. מוסיפים את הביצים, הקמח ושאר החומרים, למעט הריבה, עד לקבלת בצק נח לעיבוד
3. כ-3/4 מהבצק מעבירים לתבנית מחופה בניייר אפיה
4. יוצקים מעל את הריבה ומורחים היטב על כל חלקי הבצק
5. בפומפיה גסה מגרדים את 1/4 הבצק מעל הריבה,
6. אופים כשעה (עד להזהבה) ב- 175 מעלות.
אופציות:
1. מרבע הבצק שנותר אפשר להכין שרוכים ארוכים ולהניח אותם בצורת שתי וערב (או בכל צורה אחרת) מעל הריבה.
2. במקום ריבה אפשר לחתוך לקוביות קטנות כל פרי שאוהבים ולבשל אותו במעט מי סוכר (ביחס של 1:1).
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר