תפוחי אדמה וטובין בתנור
א.לפני האפייה בתנור חשוב לזכור כמה כללים בסיסיים:
1.ככל שהמוצרים טריים יותר כך עולה איכותם ומשתפר טעמם.
2.קנייה בשוק עדיפה על מוצרים מרשתות מזון. ניתן להשוות, להריח, למשש ולבחור.
3.יש להתחיל ולסיים את במלאכה ללא הפסקה. הפסקה פוגעת בתפוחי האדמה הקלופים. בארומה של השום המקולף ובאר המרכיבים הנחשפים לאוויר ולחום הלא מבוקר.
4. קל להכין זאת. (אפילו אני מצליח J)
ב. המרכיבים הנחוצים:
1.ארבעה עד חמישה תפוחי אדמה, תפוחי אדמה צהובים אותם קונים בשוק.
2.שתי בטטות בגודל בינוני.
3.שלושה בצלים יבשים. להקפיד שהם יבשים לחלוטין ללא לחלוחית.
4.חצי ראש שום טרי. קנו אותם בשוק ? הם טריים, גדולים ובעלי איכות מדהימה.
5.עוף שלם. לפרק אותו לחלקים הקטנים ביותר שניתן. את החזה ניתן וכדאי לשמור לצרכי טיגון אחרים.
6.שש כפות דבש טהור.
7.שני עלי בצל ירוק.
7. תבלינים : 20 גרם פפריקה אדומה מתוקה, כפית מלח ים, מעט פלפל שחור,עשרה גרם אבקת שום גבישי, מעט תבלין עוף, מעט תבלין תפוחי אדמה, שתי כפות שמן.
8.שתי שקיות צלייה.
9. תבנית אלומיניום גדולה.
ג. אופן ההכנה
1. לקלף את הירקות.
2. לחתוך את תפוחי האדמה במתכונת של פרוסות לא עבות. אותו סגנון חיתוך לבטטה ולבצל. את הבצל הירוק לחתוך לחתיכות מעט גדולות.
3.לקלף את שיני השום ( שישה עד שבעה) ולקצוץ באופן גס.
4. לחתוך את העוף למספר חלקים הגדול ביותר שניתן.
5. להכניס את כל המוצרים הללו לסיר גדול. להוסיף את כל מרכיבי התבלון, כולל הדבש, כולל השמן ולערבב היטב את כל החלקים והתבלינים.לוודא שהכול מתובלן היטב.
6. להכניס את התערובת לשתי שקטות צלייה, לסגור היטב, לנקב מספר חורים עם קיסם, להניח זאת על תבנית אלומיניום גדולה.
7. להכניס זאת לתנור אפייה, חום של 230 מעלות במשך כשעתיים.
להוציא מהתנור ולהגיש. זהו מעדן טעים להפליא.
בתיאבון
ד"ר אבי זלבה
ד"ר אבי זלבה, קרימינולוג ויועץ ארגוני http://www.articles.co.il/author/4136" target="_blank">http://www.articles.co.il/images/icons/1blue.gif" />