עוגה היא מונח עם היסטוריה ארוכה (מקור המילה הוא ויקינגי - kaka). עוגת שוקולד היא הקינוח הפופולארי ביותר מאז סוף המאה ה-19 ועד לימינו. בד"כ מגישים עוגות שוקולד בימי הולדת ובאירועים מיוחדים אחרים שרוצים לחגוג.
המרכיבים משתנים בהתאם לסוגי מתכונים שונים אבל בד"כ כוללים שילוב של ביצים, סוכר, אבקת קקאו, שוקולד, חמאה/שמן, מלח ואבקת סודה לשתייה. תוספות אחרות עשויות לכלול וריאציות של שוקולד מומס, שמנת חמוצה/מתוקה, חלב, מיצי פירות וסירופים למיניהם. אופים מקצועיים משתמשים בתמצית וניל, ליקרים או משקאות כמו קפה ע"מ להדגיש את התכונות השונות של הטעם השוקולדי ובמגוון של ציפויים כגון זיגוגים ואפילו בתבלינים.
הגישות המסורתיות להכנת עוגת שוקולד עדיין פופולאריות ועוגת השוקולד היא גם הבסיס לעוגות אחרות כמו עוגת היער השחור ועוגת שוקולד גרמנית, שמכילה קוקוס, אגוזי פקאן, קרם קרמל ועוגת שוקולד.
בשנת 1828 קונרד ואן הוטן מהולנד פיתח שיטה ייחודית שמפיקה באופן מכני שומן ממשקה קקאו שהובילה ליצירת חמאת קקאו וגושי קקאו, גוש דחוס של מוצקים שנמכרו בתור אבקת קקאו. התהליך הזה הביא לשינוי במעמד הקקאו וממותרות המיועדת לבעלי הממון הפך הקקאו לחטיף זול לכל. ייצור שוקולד חלק יותר ששימש לאפייה עם שוקולד התאפשר בשנת 1879 ע"י swiss Rodolph. עד לשנים 1890-1900 מתכונים המכילים מרכיבי שוקולד יועדו בעיקר להכנת משקאות על בסיס קקאו.
חברת דאף מפיטסבורג, יצרנית מולסה,הציגה את "תערובות עוגת השוקולד של השטן" (Devil's food chocolate cake mixes) באמצע שנות ה-30 של המאה הקודמת.
וריאנטים של עוגת שוקולד כוללים:
עוגת שוקולד (המסורתית), עוגת שכבות שוקולד, עוגת היער השחור , סופלה שוקולד, דינג דונג, עוגת שוקולד ללא קמח, עוגת פאדג', עוגת שוקולד גרמנית, עוגת קטיפה אדומה ועוד.
שני מתכונים נהדרים לעוגות שוקולד:
עוגות לב אישיות משוקולד
מצרכים
½ 1 כוסות סוכר
כוס מים
2 ביצים גדולות
4 כפות גדושות קקאו
¾ כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
תמצית וניל
אופן הכנה
לערבב את הסוכר, ביצים, שמן ותמצית וניל.
להוסיף בהדרגה קמח וקקאו עם כוס המים.
למזוג לתבניות בצורת לבבות עד גובה שני שליש.
לאפות בחום 180 מעלות.
וולקנו של שוקולד (פרווה)
מצרכים
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה
200 גרם שוקולד מריר (60% קקאו)
3 ביצים
4 חלמונים
1 כפית תמצית וניל (מקורמיק)
1/3 כוס סוכר
קורט מלח
1/3-1/2 כוס קמח
אופן הכנה
1. בסיר קטן ממיסים את המרגרינה. מברישים שמונה תבניות חרס קטנות לאפייה בקוטר 8 ס"מ או תבניות אישיות חד-פעמיות מאלומיניום, ומכניסים למקרר לעשר דקות.
2. בוזקים מעט סוכר בכל תבנית ומטלטלים, כך שהסוכר יצפה מבפנים את כל התבנית.
3. לסיר קטן עם יתרת המרגרינה המומסת מוסיפים את השוקולד שבור לקוביות ומבשלים מעל אדים. בוחשים עד להמסה, לקרם חלק ואחיד.
4. בקערת המיקסר מקציפים את הביצים, החלמונים, תמצית וניל, סוכר ומלח חמש דקות עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים לקערה את קרם השוקולד ומערבלים לערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים לבצק אחיד.
5. יוצקים לתבניות האישיות, עד 3/4 מגובה התבנית. מכסים בנייר כסף ומצננים במקרר כמה שעות, אפילו עד יומיים.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, ואופים שבע דקות בלבד, בדיוק. מוציאים את התבניות מהתנור, הופכים על צלחת ומגישים מיד - להתפרצות הוולקנו.
קידום אתרים במנועי חיפוש