כמעט הכל כבר נאמר על הבחירה הקשה בין גני אירועים ואולמי חתונות, רק על דבר אחד כמעט לא מדברים והוא המחיר שבסופו של דבר משלמים על המקום.
מהם הבדלי המחירים בין גני אירועים ואולמות? כמה משלמים יותר על אירוע בקיץ? מהם הימים היקרים ביותר? ובאיזה איזור בארץ שווה להתחתן אם רוצים לחסוך בהוצאות?
גן אירועים או אולם – הקהל הישראלי אוהב את גני האירועים והוא מוכן לשלם עבורם יותר, הרבה יותר. פערי מחיר המנה בין גן ואולם אירועים באותה הרמה יכולים להגיע למאה אחוזים ויותר, כאשר מחיר מנה ממוצע באולמות אירועים במרכז נע בין 120-200 ש"ח, ובגן אירועים בין 180-300 ש"ח ואף יותר.
עונה – כעקרון, ככל שחם יותר כך המחירים עולים. חתונה בקיץ יקרה יותר מחתונה בחורף, חתונה באביב יקרה יותר מהסתיו וכן הלאה. עבור חתונה ביולי אתם עשויים לשלם כפול מחתונה זהה בינואר או פברואר. עם זאת, מחיריהם של אולמות אירועים אינם יורדים משמעותית בתקופה הקרה, שכן המקומות כולם ממוזגים ומקורים, ומגינים על החוגגים מפני פגעי מזג האוויר.
יום ושעה – הימים היקרים ביותר הם רביעי וחמישי, בעוד אירועים בתחילת השבוע יכולים לעלות עשרות אחוזים פחות. כך גם לגבי אירוע בשעות הערב, שיהיה יקר מאירוע בצהריים או אחר הצהריים.
מיקום – כמו בנדל"ן, איפה שהמקום נמצא, כך הוא יכול להוית יוקרתי יותר או פחות. גן אירועים במרכז יגבה הרבה יותר מאשר גן אירועים באיזור הצפון או הדרום. ההפרש גדול כל כך שלעתים משתלם יותר לערוך אירוע בגן אירועים יוקרתי בפריפריה על פני אולם חתונות מיושן באיזור המרכז.
התקציב מצומצם? עשו את השיקולים הנכונים ותוכלו לחסוך עשרות אחוזים בהוצאות לאירוע שלכם, מבלי להוריד מאיכות האירוע.