הכנת עוגה – English cake
לערבב 3 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
חצי כוס שמן
להוסיף 2 וחצי כוסות קמח תופח
שקית אבקת אפייה.
חצי עד שלושה רבעים כוס משקה קוקה קולה או כל נוזל אחר (מים, שתייה אחרת). את כל המרכיבים הללו בוחשים ולשים.
מכינים את הבצק ללא גבשושיות, חלק ככל שניתן ומעורבב היטב על סך כל החלקים שבו עד שנוצרת רקמה אחידה ויפה של הבצק.
בהמשך מוסיפים את הפירות היבשים כפי שמפורט כדלקמן חופן מכל סוג של פרי: פירות יבשים מסוגים שונים, צימוקים, פירות יבשים מסוכרים, משמש מיובש, דבלה. סוגים מעורבים של פירות מיובשים הנמכרים בשפע רב בחנויות ובשווקים השונים.
כל הבלילה הזו מכילה עתה את כל המרכיבים ויש לתת לה שהות של איחוד כל המרכיבים הללו וספיגה הדדית של כל הבצק. מומלץ להשאיר את הבצק במצב זה כשעה או שעתיים לפני הכנסתו לתנור.
את הבצק מכניסים לתבנית אלומיניום צרה וארוכה. (נמכרת בכל חנות ובשווקים) משומנת היטב. מכינים את התנור. י ש להשאירו עובד כעשר דקות לפני הכנסת התבנית כדי שהחום יישמר במידה שווה בכל חלקי התנור.
אופים בערך 35-45 דקות או עד שמוכן. התנור בחום של כ200 מעלות. כדאי לבחון מידי פעם את מצב העוגה ביחס לחום שבתנור. לאחר גמר האפייה, מוציאים מהתנור, ממתינים בסבלנות.
לאחר שהעודה התקררה. פורסים אותה, מניחים על נייר פרגמנט ואופים שוב עד שנהיה בצבע חום בהיר ופריך.
בתאבון. ) זה מתכון של ריקי רימון)
ד"ר אבי זלבה
ד"ר אבי זלבה, קרימינולוג ויועץ ארגוני http://www.articles.co.il/author/4136" target="_blank">http://www.articles.co.il/images/icons/1blue.gif" />