מוסיקה במשרה מלאה-עידן גרין
בשנת 2002 שכבתי על המיטה בחדר הקטן בפנימייה בה עבדתי והסתכלתי על חיי. הייתי מוסיקאי בן 25 שסיים לימודים ב"רימון" ונשאר עם הרבה פוטנציאל שלא מומש, למעט מספר הופעות והקלטות לעיתים רחוקות. את לחמי הרווחתי מעבודות שונות כגון מלצרות, שמרטפות ומכירות טלפוניות. בחדרי היו חבילת במבה כמעט גמורה ובקבוק קוקה קולה בטמפרטורת החדר. לא היה לי שום רכוש למעט התופים שלי ובמשך ימים שלמים חייתי ממעט אוכל-
אפילו מקרר לא היה לי. באותו זמן הייתי בוגר קורסים להתפתחות אישית ואני זוכר שאמרתי לעצמי "מה שווים כל הקורסים האלה אם עכשיו אתה שוכב על המיטה, אין לך מה לאכול, אין לך כסף ואתה לא עובד במקצוע שאתה הכי אוהב?".
נזכרתי באחת התובנות שהיו לי על המושג "בחירה". לבחור במשהו פשוט כי זו הבחירה שלי ולא על סמך נסיבות או שיקולים חיצוניים. ממש באותו רגע בחרתי להיות מוסיקאי. בחרתי בכישרון שלי, בדרך החיים שלי ובכל מה שיבוא אליי בעקבות הבחירה הזו. עזבתי את כל העבודות הצדדיות והתחלתי במסע.
לבחור במקצוע
במהלך חיינו אנחנו נתקלים בלא מעט אמרות כגון "אין כסף במוסיקה", "מוסיקה היא לא מקצוע" ו"מוסיקאי צריך לסבול כדי להצליח". ובעיתות משבר כמעט תמיד אנחנו שואלים את עצמנו האם הם החכמים שיודעים מה נכון ואנחנו הטיפשים שמפנטזים על מקצוע לא שפוי? אז נכון, יחסית לתעשיות הנפט וההיי-טק אנחנו לא נחשבים רווחיים וזה נכון שמוסיקה היא לא ממש מקצוע- היא דרך חיים. וזה אפילו נכון שיצירה מגיעה לרוב מתחושה של חוסר. ולמרות זאת, רוב האנשים בסתר ליבם נורא רוצים לדעת לשיר ולנגן, ולעשות את זה בצורה שהם גם יקבלו הכרה על מה שהם עושים. לא תפגשו הרבה מוסיקאים שחולמים להיות רופאים או עורכי דין... (למרות שאני מכיר כמה שפנו לראיית חשבון J).
במאמר שלפניכם תקבלו כלים על מנת להפוך את האהבה שלכם למקצוע מכניס. האמת היא, שהוא יכול להתאים לכל בעל מקצוע עצמאי.
לעבוד בשוק המוסיקה זה אומר כמה דברים:
- להיות בעל מקצוע ולדעת את העבודה (נגינה/ עיבוד/ הלחנה/ טכנאות קול)
- לדעת במה אתם טובים ( טכניקה, רגישות, תפיסה מהירה וכו...)
- יחסי אנוש
- הכרות עם העולם העסקי
- שיווק
עידן גרין- מפיק מוסיקלי