סוללה כמקור אנרגיה
בטבע קיימים שני סוגים של אנרגיה חשמלית "אנרגיה טבעית" כמו מים, רוח ושמש, ו-"אנרגיה מלאכותית" כמו גז ופחם. ההבדל בין השתיים הוא שהראשונה (טבעית) מתחדשת ללא התערבות אנושית, ואילו השנייה (מלאכותית) היא פרי יצירתו של האדם ולכן היא מתכלה עם הזמן ויש צורך לחדש אותה- היא אינה מתחדשת מאליה.
הסוללה אותה אנו מכירים היא מקור אנרגיה חשמלית המשמשת לצריכה פרטית של כל אחד ואחד. כמעט כל מוצר אלקטרוני היום עובד באמצעות סוללה אם זה טלפון סלולארי מחשב נייד או מצלמה, למעשה כמעט כל מכשיר שקיים היום.
סוללה חשמלית ?רקע היסטורי
הסוללה הראשונה למעשה נבנתה באמצע שנות השמונים של המאה ה-18 על ידי וולטה אלכסנדרו. וולטה בנה למעשה תא הקרוי וולטה (על שמו)- תא זה שימש כמצבר המוכר לנו היום. בהמשך נעזרו מדענים בהמצאתו של וולטה כדי לחקור מהן תכונות החשמל. מדענים גילו כי כתוצאה מתגובה כימית בין אלקטרודות לחומר מוליך ששמו "אלקטרוליט" נוצר מתח חשמלי בקצותיהן של הסוללות.
כיצד פועלת הסוללה?
הסוללה מורכבת ממספר תאים (אחד או יותר) כאשר התלות במספר התאים היא ב-וולט ובאמפר (הספק לשעה). תאים אלו מאחסנים הספק חשמלי ברמות שונות אשר מופק כתוצאה מתהליך כימי בין אלקטרודות לחומר המוליך שלהן.
סוללות נטענות- בסוללה נטענת יש 2 אלקטרודות, האחת חיובית (קתודה) העשויה מגרפיט וצורתה כמוט- היא מצויה במרכז הסוללה, השנייה שלילית (אנודה) אבץ והיא מהווה את מעטפת הסוללה. האלקטרוליט (חומר מוליך בסוללה) בסוללה נטענת מורכב מכלוריד האבץ וכלוריד האמוניום. הוא מבודד בעטיפה העשויה מחומר מבודד. על העטיפה מולבשת עוד שכבת מגן שמטרתה העיקרית היא מניעת דליפת האלקטרוליט, המשמעות היא מניעת דליפת הספק חשמלי מתוך תאי הסוללה. כך בקצרה פועלת הסוללה הנטענת המאחסנת בתוכה הספק חשמלי ובתוכה קיים מנגנון כימי למניעת דליפת הספק זה החוצה.
.
מאמר זה מוגש באדיבות
בום-פראייס שיווק סוללות ומטענים למחשבים ניידים .
לרכישה הסבר ושירות לקוחות חייגו 035257435
להזמנות 03-5257435
בום פראייס- שיווק מטענים וסוללות למחשבים ניידים!