כלים:
2 תבניות לטארט בקוטר 20 ס"מ
חומרים לבצק:
160 גר' חמאה
2 גר' מלח
75 גר' אבקת סוכר
25 גר' שקדים טחונים
1 ביצה בינונית
150 גר' קמח
20 גר' אבקת קקאו כהה
חומרים למילוי שוקולד פטל
200 גר' שמנת
25 גר' סוכר
25 גר' גלוקוז
150 גר' מחית פטל (פטל טרי טחון ומסונן)
375 גר' שוקולד חלב קצוץ/מגורר
25 גר' קרם קסיס /פטל או כל ליקר פירות אלכוהולי
אופן ההכנה
מערבבים במיקסר 110 גר' חמאה, אבקת סוכר, שקדים טחונים, ביצה ומלח. מוסיפים את הקמח ואת אבקת הקקאו ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
מוציאים את הבצק מהמיקסר, יוצרים ממנו כדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.
מוציאים מהמקרר ומרדדים את הבצק מעל משטח מקומח לעובי 3 מ"מ.
מרפדים את תבניות האפיה בבצק המרודד. מעבירים למקרר למשך כשעה.
מוציאים ומעבירים לתנור אפיה, אופים בחום של 170 מעלות למשך כ18 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
מרתיחים בסיר את השמנת, את הסוכר ואת הגלוקוז, שופכים על שבבי השוקולד ומוסיפים את מחית הפטל. מערבבים את שהשוקולד נמס לחלוטין. מקררים כרבע שעה.
מוסיפים 50 גר' חמאה בחתיכות קטנות ומערבבים עד להמסה. מוסיפים את האלכוהול וממשיכים לערבב.
יוצקים את התערובת לתוך הטארטים האפויים ומקררים לפחות שעה וחצי במקרר. מקשטים עם אבקת קקאו כהה ופטל טרי.
אפשר לגוון ולהכין את המנה גם עם תותים.
המתכון מוגש באהבה מקייטרינג מזון מן הקיבוץ ? פתרונות אירוח כשר לכל אירוע. כולל שירות מגשי אירוח לעסקים ופרטיים. כשר בהשגחת הרבנות ת"א יפו.