מתאים ל-4 סועדים
כלים:
2 קערות זכוכית בינוניות
4 קעריות אפיה אישיות מאלומיניום
סיר קטן
מגש אפיה
מצרכים:
140 גר' סוכר
120 גר' חלב
360 גר' שמנת
4 ביצים גודל 2 בטמפרטורת החדר
3-4 עלי טימין
כוס קפה אספרסו
1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת עד שהיא יציבה
רוטב קפה / שוקולד
אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
מרתיחים את השמנת עם עלי התימין.
מערבבים את החלמונים עם הסוכר בנפרד ועושים השוואת טמפרטורה עם השמנת רותחת. יוצקים את התערובת לתוך הקעריות האישיות ואופים בתנור ללא חום עליון בתוך מגש עם מים רותחים בחום של 150 מעלות למשך כ- 40 דקות.
לוקחים 4 כוסות פלסטיק או סיליקון ויוצקים לתוך כל כוס כף וחצי של קפה אספרסו שדולל במים ומקפיאים.
הגשה:
הופכים את הקעריות האישיות כל אחת על צלחת הגשה רחבה, מוסיפים מעל את שכבת השמנת המתוקה. מעל מניחים את מקפא האספרסו.
יוצקים מסביב רוטב קפה או שוקולד.
המתכון מוגש באהבה מקייטרינג מזון מן הקיבוץ – פתרונות אירוח כשר לכל אירוע. כולל שירות מגשי אירוח לעסקים ופרטיים. כשר בהשגחת הרבנות ת"א יפו.