את הפוסט שלפניכן החלטתי לכתוב בעקבות שאלת השאלות שחוזרת על עצמה פעם אחר פעם בסדנאות שלי: "אילו מברשות אני צריכה להחזיק?" ובעקבות משפט שגם הוא חוזר על עצמו כמעט מכל בחורה בכל גיל: "אני לא מצליחה לעשות איפור מעושן, זה תמיד יוצא כמו שני בוקסים בעיניים!".
חשבתי והגעתי למסקנה שאם אני נתקלת כל כך הרבה פעמים באותן שאלות, קרוב לוודאי שהנושא יעניין גם אתכן.
חשיבותן של מברשות טובות:
מברשות האיפור נחוצות בכל תיק איפור. עבור כל יישום איפור קיימת מברשת מתאימה. שימוש במברשות מתאימות יכול להקל ולזרז משמעותית את הנחת האיפור, השליטה על הביצועים טובה יותר והדרך ליצירת מראה איפור טבעי ועדין קלה יותר.
סוגים ומחירים:
ישנו מבחר עצום של מברשות איפור וטווח מחירים נרחב. המחירים משתנים בהתאם לסוג (סינטטי, טבעי, מעורב), לגודל איכות המותג.
השימוש השכיח ביותר הוא במברשות הפנים: מברשת פודרה, מברשת להצללות, מברשת סומק וכן מברשת להנחת מייקאפ. נשים הנוהגות לאפר את העיניים בצלליות יחזיקו לרוב בין מברשת אחת לשתי מברשות צלליות והן מרבות להשתמש במברשות הספוג הקטנות שמגיעות לרוב יחד עם הצללית.
מברשות איפור טובות הן לא עסק זול, אולם מדובר על השקעה לטווח ארוך שמתגלה כמשתלמת ביותר. אני ממליצה לקנות את המברשות בשלבים לפי רמת הנחיצות. כלומר, אם את מתאפרת בכל יום עם פודרה וסומק, השקיעי תחילה בקנייה שלהן. אם בכל יום את נוהגת להניח צלליות במראה רך ומעושן, לא כדאי להתפשר ורצוי לרכוש מברשת טשטוש איכותית.
מברשות הפנים בדרך כלל יהיו היקרות ביותר בגלל גודלן, מברשת להנחת פודרה (רכה ורחבה) יכולה להגיע למאות שקלים, אולם, ניתן למצוא לעיתים בפארמים מברשות פודרה לא רעות בכלל ושוות לכל כיס (כאן ניתן לגלות גמישות בניגוד למברשות העיניים). כנ"ל לגבי מברשות להנחת סומק והצללות. חשוב שמברשת הסומק תתאים לך, לאחיזה ולגודל שטח הפנים עליו את מניחה את הסומק, בגדול אני ממליצה על הגודל הבינוני (עם הקטנות מידי קשה יותר לטשטש ועם הגדולות קשה יותר להישאר באזור הרצוי).
מברשות הצלליות לרוב יהיו פחות יקרות ומחירן ינוע בין 50 ל 180 ש"ח .
אז מה אנחנו באמת צריכות:
אני מחלקת את הרשימה לשניים: רשימה קצרה ורשימה ארוכה. הרשימה הקצרה מתייחסת ל Must have, כלומר המברשות הדרושות למתאפרת הממוצעת ואילו ברשימה הארוכה אכלול בנוסף את הלוקסוס, כלומר לאלו מכן שממש אוהבות איפור ואוהבות לגוון בסגנונות בהתאם לעונה, לאופנה ולמצב הרוח:)
רשימה קצרה:
פנים - מברשת פודרה רחבה, מברשת סומק.
עיניים - מברשת בינונית, מברשת רכה לטשטוש, מקלון אזניים (ישמש כמברשת "עיפרון" לטשטוש פס תיחום).
גבות - מברשת ספירלה
רשימה ארוכה:
פנים - מברשת פודרה רחבה, מברשת סומק, מברשת זוויתית, מברשת קבוקי, מברשת קונסילר.
עיניים - 2 מברשות בינוניות, 2 מברשות רכות לטשטוש, מברשת "עיפרון", מברשת סינטטית (לצלליות קרם).
גבות - מברשת ספירלה, מברשת זוויתית קטנה וקשיחה.
שפתיים - מכחול למריחת שפתון
תחזוקה וניקיון:
כמו שציינתי קודם לכן, רכישת מברשות איכותיות היא השקעה לטווח ארוך, תחזוקה נכונה תשאיר את המברשת טובה לשימוש לעשרים שנה ואף יותר (אני לא מגזימה, תבדקו בעצמכן).
כוונתי בתחזוקה נכונה היא לשמור על המברשות ולהתייחס אליהן בעדינות, כלומר, לא לדחוף אותן לתיק רחצה קטן שבו שערות המברשת מתכופפות ונשברות, לא להניח בחדרים לחים (הלחות עלולה ליצור קורוזיה וכן להרוס את הדבר המחבר בין השיער לידית) ולהקפיד על ניקיון המברשת (חשוב גם מבחינה היגיינית לשמירה על סטריליות).
כיצד לנקות את המברשות? פשוט "לחפוף" אותן. להניח מעט שמפו בכף היד ולסובב עליו את המברשת (כמו ערבוב), לאחר מכן לשטוף במים קרים / פושרים עד שהמים היוצאים מהמברשת נקיים (בד"כ מספיקה חפיפה אחת שלוקחת פחות מדקה) לסחוט בעדינות את המים ולהניח את המברשת לייבוש במאוזן (חשוב להניח לייבוש במאוזן בכדי למנוע מהמים לחלחל לאזור הידית מה שעלול להרוס את הדבק, ליצור חלודה ולקלף את העץ).
ומה לגבי תדירות שטיפת המברשות? המחמירים ממליצים על פעם בשבוע. אני לא בעד להתעייף ולכן המלצתי לשטוף מברשות הנמצאות בשימוש יומיומי פעם בשלושה שבועות.
למי שרוצה לקצר תהליכים, ניתן לרכוש חומר מנקה ומחטא מברשות (בחנויות לאיפור מקצועי) אך לטעמי הוא מיותר לשימוש עצמי מאחר והוא לא זול, ולדעתי אינו מהווה תחליף לשטיפה במים וסבון. זהו פיתרון נפלא למי שמתאפרת בכל יום בגווני צלליות שונים, אז ניתן לנקות במיידית את המברשת ותוך שתי דקות היא יבשה ומוכנה לשימוש.
מאת: רות טולדו - מאפרת מקצועית ומנחת סדנאות איפור ותדמית
http://ruthtoledomakeup.blogspot.com/
href="mailto:info@ruthtoledo.cominfo@ruthtoledo.com">">info@ruthtoledo.com