החומרים:
2 כוסות קמח, חצי כף אבקת אפיה, 100 גרם חמאה, 200 גרם שוקולד מריר, 2 ביצים, קורט מלח, רבע כוס סוכר.
הערה חשובה:
מהכמות הזו יוצאים כ- 100 - 120 עוגיות. ניתן לשמור את העוגיות על השיש בכלי סגור במשך חודש.
ההכנה:
1. ממיסים בבון מארי או במיקרוגל את השוקולד והחמאה.
2. עד שהשוקולד והחמאה נמסים - מפרידים ביצים ומקציפים במהירות גבוהה את החלבונים עם קורט מלח, כאשר הקצף מתחיל להתהוות מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
3. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את החלמונים.
4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה, ולבסוף מוסיפים את תערובת השוקולד החמה.
5. מערבבים היטב עד לקבלת עיסת בצק נוחה לעיבוד.
6. מכינים כדורונים בגודל של כפתור (!!!) ומניחים בתבנית מחופה בנייר אפיה.
7. שימו לב השאירו רווחים גדולים מאד בין העוגיות כי הן תופחות כמעט פי 3 ופי 4 בעת האפיה.
8. אופים במשך 6 - 7 דקות, כאשר העוגיות מתחילות להסדק סימן שהן מוכנות (אפית יתר תקשיח את העוגיות ותפגם בטעמן)
9. כשמוציאים מהתנור מפרידים כל עוגיה בזהירות מנייר האפיה, אבל לא מטלטלים את העוגיות!!!
אופציות:
- ניתן לבזוק על העוגיות בעודן חמות אבקת סוכר.
- אוהבי הצימוקים יכולים לשתול בכל עוגיה (לפני האפיה - בשלב הבצק) צימוק.
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר