מיועד ל- 5 סועדים
החומרים
350 מ"ל שמנת מתוקה (כ-1.5 כוסות)
300 מ"ל חלב (1/4 1 כוסות)
150 גר' סוכר
3 טיפות תמצית מי ורדים
1 כפית אמרטו (או ליקר שקדים אחר)
50 גר' פיסטוקים טחונים
14 גר' ג'לטין
1 חבוש בגודל בינוני
1 כוס סוכר
מקל קינמון
הכנת המלבי:
מרתיחים בסיר את החלב, השמנת, הסוכר, מי הוורדים והאמרטו . מורידים מהאש ומצננים כך שהתערובת נשארת חמימה, ומוסיפים את הג'לטין.
יוצקים לקעריות אישיות ומכניסים למקרר למשך שלוש שעות.
הכנת הריבה:
מבשלים את החבוש עם כוס מים רותחים, הסוכר והקינמון על אש קטנה במשך כחצי שעה.
מקררים לטמפרטורת החדר.
הגשה:
מוציאים את המלבי מהמקרר, יוצקים מעליו את רוטב החבושים, מקשטים במעט פיסטוק טחון ומגישים.
המתכון מוגש באהבה מקייטרינג מזון מן הקיבוץ ? פתרונות אירוח כשר לכל אירוע. כולל שירות מגשי אירוח לעסקים ופרטיים. כשר בהשגחת הרבנות ת"א יפו.