כלים:
תבנית הגשה עמוקה בקוטר כ- 25 ס"מ
סיר קטן
החומרים:
1 מיכל שמנת מתוקה
3 חבילות שוקולד מריר 100 גרם
125 גר' גבינת מסקרפונה
1 חבילה בישקוטים
50 גרם חמאה ללא מלח
1/2 כוס אבקת סוכר
1/2 כוס קוניאק
1/2 צנצנת דובדבנים חמוצים
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
אופן ההכנה:
מקציפים חצי מכמות השמנת המתוקה.
מוסיפים את הסוכר וגבינת המסקרפונה אל השמנת בתנועות קיפול עדינות ואיטיות.
מוסיפים גם את קליפת הלימון ומניחים בצד.
ממיסים בסיר את השוקולד המריר ביחד עם החמאה וחצי כוס שמנת מתוקה. מורידים מהאש ומצננים בצד.
טובלים את הבישקוטים בשוקולד המומס ומצפים אותם עד חצי מגובהם.
מסדרים בתבנית ההגשה את הבישקוטים כשהם עומדים ונשענים על הדפנות. מניחים גם כמה בישקוטים כך שיכסו את קרקעית הכלי.
מטפטפים על כל הבישקוטים קוניאק ומניחים מעליהם, בתחתית התבנית, 1/3 מכמות תערובת השמנת והמסקרפונה.
מניחים מעל המסקרפונה שכבה נדיבה של דובדבנים ומכסים בשאר המסקרפונה.
שופכים על הכל את שארית השוקולד המומס ומניחים במקרר למשך שעתיים לפני ההגשה.
המתכון מוגש באהבה מקייטרינג מזון מן הקיבוץ – פתרונות אירוח כשר לכל אירוע. כולל שירות מגשי אירוח לעסקים ופרטיים. כשר בהשגחת הרבנות ת"א יפו.