החומרים:
300 גרם קמח
חבילה וחצי חמאה (300 גרם)
2 ביצים
500 גרם סוכר לבן
2 שקיות שמנת מתוקה (או יותר, לפי הצורך)
3 כפות שקדים מרוסקים
אבקת סוכר
10-12 שקדים שלמים
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
חותכים מנייר אפייה 12 עיגולים בקוטר של כ-20 ס"מ.
מערבבים ביחד את החמאה והסוכר ומוסיפים לתערובת את הביצים.
מוסיפים פנימה בתנועות קיפול את הקמח והשקדים המרוסקים.
מחלקים את התערובת ל-12 חלקים ומורחים מהתערובת על כל אחד מעיגולי הנייר. לצורך המריחה, רצוי להשתמש בסכין ולמרוח מן המרכז כלפי חוץ.
אופים את העיגולים בתנור בחום של 180-200 מעלות. כאשר העיגולים מוכנים וצבעם זהוב מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר.
מסירים את נייר האפיה מהעיגולים האפויים.
מקציפים את השמנת עם 4 כפיות סוכר ומניחים את העיגולים האחד על גבי השני כשביניהם שכבות קצפת.
מקשטים מעל בפרחי קצפת ועל כל אחד שקד שלם. אפשר לפזר במרכז אבקת קקאו.
המתכון מוגש באהבה מקייטרינג מזון מן הקיבוץ – פתרונות אירוח כשר לכל אירוע. כולל שירות מגשי אירוח לעסקים ופרטיים. כשר בהשגחת הרבנות ת"א יפו.