החומרים:
2 מיכלים קצפת צמחית או שמנת מתוקה (500 מ"ל)
3 כפות חלבה
4 כפות מיץ לימון טרי
גרידת קליפת לימון מלימון אחד
2 כפות ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק
1 שקית ג'לטין (14 גר')
1/2 כוס מים פושרים
2 כפות ברנדי או קוניאק
כלים
קערה קטנה
קעריות הגשה אישיות קטנות
2 סירים בינוניים
סיר גדול
צלחות הגשה עגולות רחבות
הרוטב
1 מנגו גדול
1/2 כוס מיץ לימון
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
הכנת הפנה-קוטה:
מערבבים את הג'לטין עם המים הפושרים והברנדי בקערה קטנה ומשאירים ל- 5 דקות להתפחה וספיגת המים בג'לטין.
אח"כ מחממים בסיר כפול מעל מים חמים להמסה מלאה של הג'לטין.
מחממים את השמנת/שמנת צמחית בסיר בינוני עם החלבה והג'ינג'ר. מוסיפים את קליפת הלימון ומיץ הלימון – חימום, ללא רתיחה.
מורידים מהאש, מוסיפים פנימה את תערובת הג'לטין ומחזירים לחימום נוסף. מערבבים היטב עד להמסת הג'לטין בתערובת, ומסירים מהאש. יוצקים לתוך הקעריות האישיות.
מכסים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון והתקשות למשך שלוש שעות לפחות.
הרוטב:
מרסקים את המנגו בבלנדר, מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר עד לקבלת מחית חלקה. משאירים במקרר לצינון.
הגשה:
הופכים את הפנה-קוטה מהצלחת האישית לצלחת הגשה רחבה, יוצקים מספר כפות מרוטב המנגו מסביב על הצלחת. אם יש קושי להפוך ולהוציא את הפנה-קוטה מהכלי – אפשר להגיש בקערית האישית וליצוק את הרוטב מלמעלה.
המתכון מוגש באהבה מקייטרינג מזון מן הקיבוץ – פתרונות אירוח כשר לכל אירוע. כולל שירות מגשי אירוח לעסקים ופרטיים. כשר בהשגחת הרבנות ת"א יפו.