מספיק ל-10 מנות
החומרים:
1/4 1 כוסות אורז עגול לריזוטו
1/4 1 ליטר חלב
קליפת מגוררת של לימון או 2 ליים
1 מקל וניל
מעט אגוז מוסקט מגורר
קורט מלח
1/3-1/2 כוס סוכר
1 חבילת שמנת מתוקה מוקצפת
1 חבילה גבינת מסקקרפונה
כף מי זהר
1 ק"ג תפוחי עץ גרנד-סמיט - קלופים, חתוכים לקוביות קטנטנות שעורבבו במיץ לימון
5 כפות סוכר רגיל או דבש
1/2 חבילת חמאה
מיץ וקליפה מגוררת של לימון אחד או ליים
1 מקל קינמון
1 מקל וניל
2 תפוחי עץ גרנד-סמיט - קלופים, חתוכים לקוביות קטנטנות ומעורבבים במיץ לימון ? לשלב ההגשה
הכנת הפודינג
שוטפים את האורז ומסננים. מבשלים בסיר את האורז, מקל הווניל, המלח, אגוז המוסקט והחלב עד שהאורז מתרכך. אם צריך מוסיפים עוד חלב עד להתרככות האורז. דואגים שהחלב לא יישרף. מוסיפים את הסוכר ומקררים לטמפרטורת החדר.
מערבבים את גבינת המסקרפונה עם הקצפת ומי זהר ומוסיפים לאורז. מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר למשך יממה. למחרת מוציאים את מקל הווניל.
שכבת תפוחי עץ
מבשלים את תפוחי העץ החתוכים בחמאה, סוכר, מקל ווניל, מקל קינמון וקליפת הליים עד שהם מתרככים והנוזלים מתאדים. מקררים ומעבירים לכלי סגור הרמטית. מאחסנים במקרר עד השימוש. מוסיפים מיד לפני השימוש את תפוחי העץ הטריים למחית המבושלת ומוציאים את מקלות הווניל והקינמון.
הגשה
מניחים כף אחת או שתיים של תפוחי עץ מבושלים בקערית הגשה אישית או כוס קוקטייל, יוצקים מעל 2 כפות פודינג אורז, שוב פרי ושוב אורז, עוד פרי ועוד אורז. שומרים במקרר עד שעת ההגשה.
המתכון מוגש באהבה מקייטרינג מזון מן הקיבוץ ? פתרונות אירוח כשר לכל אירוע. כולל שירות מגשי אירוח לעסקים ופרטיים. כשר בהשגחת הרבנות ת"א יפו.