כלים:
2 קערות עמוקות
קערית עמוקה
תבנית פיירקס מלבנית
חומרים:
3/4 כוס קפה אספרסו חזק מאוד
3 כפות גראפה או קוניאק
2 ביצים
250 גר' גבינת מסקרפונה
1/2 כוס אבקת סוכר
תמצית וניל
כ-20 בישקוטים
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
שמים בקערה את הקפה והקוניאק.
בקערה נפרדת מערבבים את חלמוני הביצים עם הסוכר, המסקרפונה וכמה טיפות וניל, עד לקבלת עיסה חלקה.
מקציפים את חלבוני הביצים עם כפית אחת סוכר, ומקפלים את הקצף בעדינות אל תוך עיסת הגבינה והחלמונים.
טובלים את הבישקוטים בקפה ומניחים שכבה מהם בתבנית פיירקס.
שופכים על הבישקוטים את תערובת הגבינה והקצף, מוסיפים שכבה שנייה של בישקוטים ושכבה נוספת של גבינה.
מניחים במקרר למשך 3 שעות .
בעת ההגשה מפזרים מעל מעט אבקת קקאו בעזרת מסננת.
המתכון מוגש באהבה מקייטרינג מזון מן הקיבוץ – פתרונות אירוח כשר לכל אירוע. כולל שירות מגשי אירוח לעסקים ופרטיים. כשר בהשגחת הרבנות ת"א יפו.